Çakırözer: Oy veren, vermeyen 85 milyonu perişan ettiler

KDV oranlarındaki artışın yanı sıra akaryakıta art arda yapılan zamlar tüm kesimleri derinden etkilerken, küçük esnaf da artan maaliyetler nedeniyle satış yapamamaktan dertli. Eskişehir’de AKP iktidarının en çok oy aldığı mahallelerden Emek Mahallesi’nde de esnaf kendisini ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e zamlar ve artan maaliyetlerden sitem etti. Mahalle esnafı, “Vatandaşı da, bizi de küstürdüler. Esnaf olarak artık kendimizden fedakarlık yapıyoruz. İnsanlar, ‘25 yıldır AKP’ye oy veriyorum ama darıldım’ diyor.

Çakırözer: Oy veren, vermeyen 85 milyonu perişan ettiler
02 Ağustos 2023 Çarşamba 15:51

“VATANDAŞ AKP’YE DARILDIM DİYOR”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AKP’nin en çok oy aldığı mahallelerden Emek Mahallesi’nde partisinin mahalle temsilcisi Ömür Vural ile esnafı  ziyaret etti. Çakırözer kasap, kuaför, terzi, pideci esnafıyla selamlaşırken, sıkıntı ve talepleri dinledi.

Mahalle esnafı kahvelerde de, dükkanlarda da vatandaşın tek gündeminin pahalılık ve zamlar olduğunu vurguladı. Bölge esnafı, “Bu bölge emeklilerin yaşadığı bölge. Şu an Emek Mahallesi’nde ev kiraları 5 bin lira ile 10 bin lira arasında. Emeklinin aldığı maaş 7 bin 500 lira, ev kirası 7 bin.  İnsanlar nasıl olacak, nasıl geçinecek böyle? İnsanların esnafa verecek parası kalmıyor. Kahvelerde, dükkanlarda da tek konuştuğu şey bu! Vatandaş ‘25 yıldır AKP’ye oy veriyorum ama artık darıldım’ diyor” dedi.

“ADALETSİZ TERZİ OLMAZ”

Akaryakıta yapılan zamlar ve KDV oranlarındaki artışın kendi işini de etkilediğini belirten bir anahtarcı esnafı, “ Bir kapı açmaya 150 liraya gidiyorduk, artık  200, 250 liraya açmak zorunda kalıyoruz. KDV’ye, akaryakıta gelen zam böyle etkiliyor. Bir hafta önce 80 liraya aldığımız bir kumanda bir hafta sonra 150 lira oluyor. Toptancıya soruyoruz dolar yükseldi diyor. Ben de karşıya yansıtmak zorunda kalıyorum. Sıkıntı varsa, hep birlikte aşalım ama böyle adaletsiz bir terzi olmaz. Lafa gelince Adalet ve Kalkınma Partisi iyi, güzel ama, nerede bunun adaleti? Ben size vatandaşın söylediğini söylüyorum” diye konuştu.

“PAHALILIKTAN TRAŞA GİDEMİYORUZ”

Pahalılıktan berberler ve müşterileri de şikayetçi oldu. Çakırözer’in ziyaret ettiği erkek kuaförü daha önce 80 lira olan saç ve sakal traşının 150 liraya çıktığını dile getiririken, müşterisi de “Eskiden 15 günde, ayda bir geliyorsak artık bir buçuk, iki ayda kuaföre geliyoruz. Saçımızı, sakalımızı bile kestiremiyoruz” diye dert yandı.

“KENDİMİZDEN FEDAKARLIK GÖSTERİYORUZ!”

İşlerin durgunluğundan dert yanan mahalle kasabı da, “Artık eti bulmak da, müşteriyi bulmak da kolay değil. Vatandaş artık küstü. Biz burada yüzde 25, yüzde 30 zammı uygulasak hiç satamayacağız. Biz kendimizden fedakarlık gösteriyoruz, rakamları biraz daha düşürüyoruz” dedi.

 “DAR GELİRLİDE PARA KALMADI”

Mahallede uzun yıllar esnaflık yapan pideci de, “Biz zaten orta tabaka ile üst tabakaya ulaşamıyoruz. Dar gelirli alt tabakada para olursa benim işim oluyor, onun da artık alım gücü kalmadı. Onlarda para yoksa ben de sıkıntıdayım. Lahmacun 20 liraydı 30 lira yaptım. Daha fazla artıramıyorum” dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.