ÇAKIRÖZER, OSB YANINDAKİ ALANIN TOKİ’YE DEVREDİLECEĞİ İDDİALARINI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Organize Sanayi Bölgesi'nin bitişiğinde 3 milyon metrekarelik bir alanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devir edileceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

ÇAKIRÖZER, OSB YANINDAKİ ALANIN TOKİ’YE DEVREDİLECEĞİ İDDİALARINI MECLİS'E TAŞIDI
14 Ekim 2017 Cumartesi 14:14

 Çakırözer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde “Organize Sanayi Bölgemizin hemen bitişiğinde ancak OSB gelişme bölgesinin tersine böylesine büyük bir arazi TOKİ’ye hangi amaçla devredilecektir? TOKİ üzerinden hükümete yakın birilerine haksız bir kazanç, rant mı sağlanacak” diye sordu. 

 

HANGİ AMAÇLA DEVREDİLECEK?

 

Odunpazarı ilçesi Sevinç Mahallesi sınırları içerisinde yer alan İ25A24B pafta 2120 nolu parsel’deki yaklaşık 3 milyon metrekarelik arazinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devir edileceği iddiaları CHP’li Çakırözer tarafından Meclis'e taşındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Bakan Özhaseki’ye iddiaların doğru olup olmadığını soran Çakırözer, söz konusu alanın hangi amaçla TOKİ’ye devredileceğinin kamuoyuna açıklanmasını  istedi. 

 

KONUT DEYİP OSB Mi YAPILACAK

 

Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanında bulunan bölgeye ne yapılacağını soran Çakırözer, “Bu alana konut mu yapılması gündemdedir?  Eğer konut yapılmayacaksa OSB genişleme alanının tam tersi istikamette bulunan bu bölgenin değerinin altında sanayicilere mi açılması gündemdedir?” dedi. 

 

KİMLERE RANT SAĞLANACAK



Çakırözer Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu, “ Böyle ise bu devir TOKİ’nin kuruluş ve çalışma esaslarıyla uyumlu mudur? Bu alanın devri için herhangi bir firma ya da şahs ile sözlü ya da yazılı herhangi bir mutabakat, anlaşma yapılmış mıdır, söz verilmiş midir? Bu alanın TOKİ üzerinden bir başka firmaya devri sağlanarak birilerine haksız kazanç sağlamak, olağanüstü bir rant mı yaratılmak istenmektedir?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.