ÇAKIRÖZER: MUHALEFET OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ

CHP milletvekilleri TBMM iç tüzüğünde yapılan değişikliklerle muhalefetin sesinin kesilmek istenmesini Meclis Genel Kurulu’nda sabahlayarak, iç tüzük değişikliği teklifini protesto ettiler.

ÇAKIRÖZER: MUHALEFET OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ
27 Temmuz 2017 Perşembe 15:20

 
TBMM iç tüzüğünde yapılan değişikliklerle muhalefetin sesinin kesilmek istenmesini protesto eden CHP’li milletvekilleri dün gece Meclis’te sabahlayarak, Demokrasi nöbeti tuttu. CHP’li vekiller arasında yer alan Utku Çakırözer, “Muhalefet olmadan, ifade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz! Milletin sesini kısan, dayatmacı iç tüzük değişikliğini asla kabul etmiyoruz” dedi.

MECLİS’TE SABAHLADILAR

Dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen iç tüzük değişiklik teklifinin 14. maddesinin kabul edilmesinin ardından, teklife tepki gösteren CHP’li vekiller genel kurulu terk etmeme kararı aldı. İç tüzük değişikliği ile muhalefetin ve milletin sesinin kesilmek istediğini vurgulayan CHP’liler Meclis’te sabahlayarak, değişikliği protesto ettiler.

MİLLETİN SESİNİ KISAN İÇ TÜZÜĞÜ KABUL ETMİYORUZ

Meclis Genel Kurulu’nda sabahlayan CHP’li vekiller arasında yer alan Utku Çakırözer, “CHP milletvekilleri olarak, parlamentoda demokrasi nöbetindeyiz. Meclis’te direnmemizin tek ama tek amacı milletin sesinin kesilmesini kabul etmediğimizi duyurmak” dedi. İç tüzük değişikliğine karşı olma gerekçelerini anlatan Çakırözer, “Demokrasinin özü uzlaşıdır, çoğulculuktur, muhalefettir. Ama önümüze getirilen iç tüzük değişikliği ile parlamentomuz 10 dakikalık konuşmalarımıza dahi tahammül edilmeyen bir yönetim sistemine götürülmek istenmektedir. Meclisin, milletin sesini kısan bu tüzüğü reddediyoruz, kabul emiyoruz” dedi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN YÜZLERCE SORUNUMUZ VAR

Ülkede çözüm bekleyen yüzlerce sorun olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Bu ülkenin en büyük meselesi demokrasi meselesi! Bu ülkede 160 üzerinde gazeteci cezaevinde, bu ülkede milletvekilleri cezaevinde. Bu ülkede akademisyenler düşüncelerini özgürce söyledikleri için işlerinden atıldılar, cezaevlerine konuldular. Bu ülkede on binlerce yurttaşımız hakkını, hukukunu arayamadan işinden, aşından ediliyor. Neden bunu yaptınız diye sorabileceği tek bir merci yok! Bu ülkede insanlar açlık sınırlarının altında yaşam koşullarına, taşeron işçiliğe mahkûm ediliyor. Bu ülkede bizler hem iç politika hem de dış politikada tarihimizde olmadığı kadar dostlarımızdan uzaklaşmış durumdayız.. Bizim iktidarla, muhalefetle bunları konuşmamız lazım. Ama muhalefetin sesini keserseniz bu sorunların hiçbiri çözüm bulmaz, ülkemizi daha ileriye taşıyamayız” dedi.
İL İL GEZECEĞİZ..
Meclis’te muhalefetin sesinin kesilmesi halinde mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Çakırözer, “ Meclis’te milletin sesinin kesilmesine asla izin vermeyeceğiz. Sesimizin kesildiği takdirde il il, ilçe ilçe, köy köy, sokak sokak gezeceğiz ve ülke sorunlarını, yapılanları tüm yurttaşlarımıza anlatacağız” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.