ÇAKIRÖZER MECLİS’TE EĞİTİM MÜFREDATINI ELEŞTİRDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Atatürk, laiklik ve bilimsel eğitim kavramlarının müfredatta azaltılmasını eleştirdi. Eskişehir’de yıkım kararı alınan okulları hatırlatan Çakırözer, Eskişehir’in eğitim sorunlarına da çözüm istedi.

ÇAKIRÖZER MECLİS’TE EĞİTİM MÜFREDATINI ELEŞTİRDİ
17 Kasım 2017 Cuma 14:50

Müfredatta laik, bilimsel eğitimin unsurlarının, Atatürk isminin azaltıldığını belirten Çakırözer, “ Müfredatta Atatürk kavram ve isminden bir kaçış söz konusu. Bir yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz kanlı darbe girişimi Atatürkçü ve laik nesiller yetiştirmenin önemini bizlere göstermiştir. Böyle bir süreçte Atatürkçülükten, laiklikten uzaklaşmamız değil, tam tersine onlara sıkı sıkıya sarılmamız lazım” dedi.  Çakırözer Bakan Yılmaz’a, “Müfredatı oluştururken paydaşlarla, sendikalarla görüşmeden sadece belli bir ideolojiye uygun sivil toplum kuruluşlarıyla masaya oturmanız, eğitim sistemini belli bir ideoloji doğrultusunda dönüştürmeniz ne kadar doğrudur?” diye sordu.

MAĞDURİYETLER NE ZAMAN GİDERİLECEK?

CHP’li Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuştu.. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan öğretmen, öğrenci ve velilerin yaşadığı sorunların bir an önce giderilmesini isteyen Çakırözer, Eskişehir merkezde yıkım kararı alınan okulları ve bu okullarda eğitim gören öğrenciler ile ailelerinin mağduriyetlerini hatırlattı. Çakırözer, “Öğrenciler ve veliler alınan yıkım kararlarını okulların açılmasıyla öğreniyor. Eğitimde son dakika uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

Yeni sınav sistemi ile felsefe öğretmenleri başta olmak üzere sosyal bilimler alanındaki öğretmenlerin kaygılarının giderilmesini de isteyen Çakırözer, Bakan Yılmaz’a “Atama bekleyen binlerce öğretmen, öğretmen bekleyen binlerce öğrenci varken şimdi de felsefe öğretmenleri işsiz kalma korkusuyla karşı karşıya. Öğretmen, öğrenci ve ailelerinin yaşadığı mağduriyetler bir an önce giderilmelidir” dedi.

ESKİŞEHİR’İN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ:

ÖĞRENCİLERDEN PARA ALINDIĞI DOĞRU MU?

Eskişehir’de okullarda öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Çakırözer, şunları dile getirdi; “Eskişehir’de Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu yönetimi tarafından 5’inci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilere 23 Ağustos 2017 tarihinde seçme sınavı yapıldı. Bu sınava giren her öğrenciden 20 lira para alındığı ve bu öğrencilerden bu parayı ödeyenlerin okula yerleştiği, ödemeyenlerin yerleştirilmediği iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?

OKULLAR SALGIN TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Eskişehir’imizde sendikalardan ve velilerden gelen bilgilere göre okullarda çok büyük hijyen sorunu var. Yeterli ödenek ve personel olmamasından dolayı Eskişehir’imizdeki bazı okullar  salgın tehlikesiyle karşı karşıyadır. Aşılatılmayan çocuklar bulunmaktadır. Halk sağlığı hizmetleri aksamaktadır. Sağlık Bakanlığıyla koordineli bir çalışma yürütülmekte midir?

TAHTALARLA BÖLÜNMÜŞ SINIFLARDA EĞİTİM YAPILIYOR

Adrese dayalı sistemde bazı okullara kayıt yaptırabilmek için metruk binalardan tutun da inşaat hâlindeki binalar bile gösterilmektedir. Eskişehir’imizde bazı okullarda tahtalarla bölünerek ayrılmış sınıflarda eğitim yapıldığı iddiaları vardır.  En son gelen bilgilere göre 48 kişilik bir sınıfın tahtalarla bölünerek sınıflar oluşturulduğu yönünde. Bu konuda çözümleriniz nelerdir” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ TARİKAT YURTLARINA MECBUR KALMASIN

Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinde de söz alan Çakırözer, devlet yurtlarının sayılarının arttırılmasını istedi. Çakırözer, “ 15 Temmuz gecesi Meclis’te bizleri bombalayanların nasıl yetiştirildiğini unutmadık! Dün FETÖ’ydü yarın başka cemaat olmasın. Yavrularımız, geleceğimiz tarikat yurtlarına mecbur kalmasın. Devlet yurtlarının sayılarını bir an önce arttırın, öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayın” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.