Çakırözer: Haksız ithamlar yerine belediyelerin bütçelerini arttırın

Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı hizmetleri Cumhur İttifakı Belediyeleri kendi aralarında koordineli bir şekilde yapacak paylaşımına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den cevap geldi: “Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hemşehrilerimize hizmet konusuna hiçbir zaman siyasi gözle bakmadığını herkes bilir” dedi.

Çakırözer: Haksız ithamlar yerine belediyelerin bütçelerini arttırın
26 Mart 2021 Cuma 20:27

Facebook hesabından açıklama yapan Utku Çakırözer’in açıklaması şöyle: “Eskişehir’de hemşehrilerimize hizmet için yapılan tüm çalışmalar kimden gelirse gelsin değerlidir. Ancak bu yapılırken, Büyükşehir Belediyemizin siyasi ayrım gözetmeksizin verdiği hizmetlerin yok sayılması kabul edilemez.

• Bütünşehir Yasası ile 540 mahallemizin tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiği 2014’ten bu yana 14 ilçemize 1012 kilometre asfalt sathi ve beton yol yapıldı. Bu kapsamda Sivrihisar’da 104, İnönü’de 84, Mihalıççık’da 77, Beylikova’da 66 km, Çifteler’de 68 kilometrelik yol çalışması yürütüldü. Sadece Çifteler ilçemizde yapılan yol çalışmalarının toplam maliyeti 5.743.395 liraya ulaştı.

• Büyükşehir Belediyemiz ilçelerdeki tarımsal kalkınmaya destek olmak amacıyla oralarda kullanmadığı tüm arazileri hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin 12 belediyenin tamamına devretme kararı aldı. Sivrihisar ve Mihalgazi Belediye Başkanlarımızla bu devir imzaları geçtiğimiz günlerde atıldı.

• Tarımsal kalkınmaya can suyu olsun diye yapılan fide dağıtımında Büyükşehir Belediyemizin önceliği Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerimiz oldu. Ülkemizde ipekböcekçiliğini canlandırma projesini de Büyükşehir Belediyemiz Sarıcakaya’nın Laçin Mahallesi'nde hayata geçiriyor.

• Hemşehrilerimize sanat ve meslek edindirme amacıyla kurulan ve kurulması planlanan Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri (ESMEK) arasında Sivrihisar, Çifteler, Beylikova, İnönü ve Mihalıççık da bulunmakta.

• Büyükşehir Belediyemizin 12 kırsal ilçe arasında en büyük hizmet binası Çifteler’e kurulmakta.

Hemşehrilerimize hizmet verirken belediyelerin eksikleri, aksaklıkları tabi ki olabilir. Ama bunun nedeni asla siyasi ayrımcılık olamaz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hemşehrilerimize hizmet konusuna hiçbir zaman siyasi gözle bakmadığını da hangi partiden olursa olsun ilçelerimizdeki değerli Belediye Başkanlarımız ve o ilçelerdeki hemşehrilerimiz çok iyi bilirler.

Var olan eksikleri gidermenin yolu, haksız ithamlar yerine, büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimizin pandemi döneminde daha da azalmış olan milli bütçeden aldıkları kaynakları ayrım gözetmeksizin artırmaktan geçer.“

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.