Çakırözer: Fabrikaları sattığınızda elinize geçecek?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesini gündeme getirdi.

Çakırözer: Fabrikaları sattığınızda elinize geçecek?
27 Şubat 2018 Salı 15:28

Şeker fabrikalarının satışına halkın karşı olduğunu dile getiren Çakırözer, şunları söyledi: “Buna rağmen satılacaklar. ‘Bu fabrikalar satılırsa satılsın, bana ne’ diyemeyiz. Eskişehir’de 84 yıldır üreten Kazım Taşkent Şeker Fabrikamız var. Kampanya dönemlerinde orada bine yakın emekçimiz bazen 24 saat aralıksız üretim yapıyor bu ülke için. Binlerce pancar çiftçisi oradan geçimi sağlıyor. Tek fabrika Türkiye ekonomisine her yıl 500 milyon lira katkı sağlıyor. Eskişehir şimdilik satış listesinde yok diye rahat olabilir miyiz? Hayır. Çünkü biliyoruz ki sıra yarın bize de gelecek. Bu fabrikaları sattığınız da elinize ne geçecek? 15 yılda 62 Milyar Dolarlık ulusal varlığımızı sattınız.  Ama ülkenin iki yakası bir araya gelmiyor. Borcumuz üç katına çıktı. Fabrikayı almaya gelen üretmeye gelmiyor. İşte örneği; Et Balık Kurumunu özelleştirdik. Yerinde AVM var. Et ithaline ise ülke mahkum edildi. TEKEL, SEKA, Süt Endüstrisi Kurumu  hep yok pahasına elden gitti. Şimdi gözünüzü Şeker Fabrikalarına diktiniz.Fabrikalar satılınca ne olacak? Pancar üretimi bitecek, kendi şekerimizi üretmez hale geleceğiz. Yurt dışından sağlıklı olmayan, doğal olmayan tatlandırıcılarla besleneceğiz.  Sadece bizim çocuklarımız değil, bu büyük hataya ortak olanların çocukları da aynı kaderi paylaşacak.Gelin bu fabrikaları satmayalım.Gerekli yatırımları yaparak bu fabrikalarımızı daha verimli, daha üretken hale getirelim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.