Çakırözer'den: Seçimlere gölge düşer

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi’de kayıtları dondurulan seçmenler konusunda CHP’nin yaptığı itirazları değerlendirecek Eskişehir İl Seçim Kurulu’nun, Seyitgazi ilçe Seçim Kurulu’nun Başkanı ve tek hakim üyesinin muhalefet şerhini dikkate alacağına inandığını belirtti. Çakırözer, “Yurttaşlarımızın yıllardır oy kullandıkları yerde bu kez oy kullandırılmayacak olması halinde seçime gölge düşecektir, meşruiyeti tartışılacaktır” dedi.

Çakırözer'den:  Seçimlere gölge düşer
27 Ocak 2019 Pazar 15:32

CHP’li Çakırözer 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği ilçede yaşayan bazı yurttaşların kayıtlarının dondurulmasına tepki gösterdi.

Seyitgazi’de İlçe Seçim Kurulu tarafından kayıtları dondurulan seçmenlerle ilgili CHP’nin yaptığı itirazlara ilişkin değerlendirme yapan Çakırözer şunları söyledi:

“İl ve ilçe yöneticilerimizin yaptığı incelemeler sonrasında özellikle Seyitgazi ilçemiz ve bazı mahallelerinde yıllardır orada ikamet ettiği ve oy kullandığı halde bazı yurttaşlarımızın seçmen kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Geçmişte aynı yerde oy kullanan yurttaşlarımızın seçmen kayıtlarının donduruluyor olması kabul edilemez. Bu tür kararlar seçimlere, seçimlerin meşruiyetine gölge düşürür. CHP Seyitgazi İlçemiz itirazda bulundu. İlçe seçim kurulu reddetti. Ancak bu red kararına baktığımızda ilginç bir durum var karşımızda. Kurulun Başkanlığını da yürüten tek hakim üye karara muhalif. Memur konumundaki üyeler ile iktidar partileri temsilcilerinin çokluğuyla çıkıyor bu karar. Hukukçu Başkan şerh koymuş. Özünde demiş ki 'Söz konusu insanların bir önceki seçimde nerede oy kullandığına da mutlaka bakılmalı' demiş. Bu çok önemli. Sadece polis jandarma gönderip adrese baktırmakla olmaz. Şimdi biz bu doğrultuda Eskişehir İl Seçim Kurulunda itirazda bulunduk. Seyitgazi İlçe Seçim Kurulu Başkanının şerhi bu değerlendirmede son derece önemlidir. Umut ederiz İl Seçim Kurulu bu önemli uyarıyı dikkate alır. Hukukçu bir başkandan gelen bu şerhi dikkate alacaklarına inanıyorum. Her yurttaşın seçme hakkı kutsaldır ve güvence altına alınmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.