ÇAKIRÖZER: DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, basın açıklamasında bulundu. Çakırözer, “Adalet Yürüyüşümüz kararlılıkla sürüyor” dedi.

ÇAKIRÖZER: DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ
17 Haziran 2017 Cumartesi 14:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne üç gündür eşlik eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer “Adalet yürüyüşümüz kararlılıkla sürüyor. Bugün üçüncü gün. Sadece milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun özgürlüğü için değil, tüm haksızlıkları, hukuksuzlukları protesto etmek için, Türkiye’ye demokrasi, özgürlük ve adalet gelsin diye yürüyoruz” dedi. Çakırözer, Eskişehir’deki siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerini de yürüyüşe katılmaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ yarın (Pazar) 4. gününde…  

Ankara'da Güvenpark'tan 15 Haziran günü başlayan yürüyüşünün Berberoğlu'nun tutulduğu İstanbul'daki Maltepe Cezaevi önünde sonlandırılması planlanıyor.

KARARLIYIZ, İNANIYORUZ, UMUTLUYUZ

Üç gündür Adalet Yürüyüşünde yer alan Çakırözer yaptığı açıklamada tek isteklerinin adalet, özgürlük ve demokrasi olduğunu söyledi. Çakırözer, “ Milletvekilleri cezaevinde, gazeteciler cezaevinde, akademisyenler cezaevinde. Cezaevinde olmayanlar ise mesleklerinden uzaklaştırıldı. Bu yürüyüşü yapmaktaki tek amacımız adalet, demokrasi ve özgürlük. Kararlıyız, inanıyoruz ve umutluyuz. Adalet isteyen tüm yurttaşlarımızla bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Türkiye’yi dünyaya örnek bir hukuk devleti, demokrasi ve adalet ülkesi yapana kadar yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’E ÇAĞRI

Tüm Eskişehirlileri yürüyüşe davet eden Çakırözer, “Her gün sayımız çoğalarak yürüyoruz. Sadece parti örgütümüz milletvekillerimiz değil, yurttaşlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden de çok önemli katılımlar var. Eskişehirimizden de CHP il örgütümüz, belediye başkanlarımız katıldı.  Bundan sonraki etaplara da demokrasi aşığı Eskişehirimizden siyasi partilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi ve adalet isteyen tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.