ÇAKIRÖZER: BİR AN ÖNCE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ

CHP’li Çakırözer tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu ile Cumhuriyet Gazetesi tutuklu çalışanları ve Sözcü Gazetesi tutuklu muhabirini ziyaret etti.

ÇAKIRÖZER: BİR AN ÖNCE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ
15 Ekim 2017 Pazar 15:10

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Maltepe Cezaevi’nde tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile Silivri Cezaevi’deki tutuklu gazetecileri ziyaret etti. Çakırözer, “Bozulan mahkumiyetin tutukluluğu olmaz! Enis Berberoğlu bir an önce özgür kalmalı” dedi. Tutuklu gazetecileri ziyareti sonrasında da açıklamalarda bulunan Çakırözer, “ Talebimiz yazdığı, çizdiği, düşündüğü için tutuklanan gazetecilerin bir an önce özgür kalması” diye konuştu.

CHP’li Çakırözer Maltepe Cezaevinde tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Ensis Berberoğlu ile, Silivri Cezaevinde Cumhuriyet Davası’ndan tutuklu Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Emre İper’i ziyeret etti. Çakırözer tutuklu Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu ile de görüştü.

BOZULAN MAHKUMİYETİN TUTUKLULUĞU OLMAZ

Geçtiğimiz hafta hakkında yeniden yargılama kararı verilen henüz tutukluluğu kaldırılmayan Enis Berberoğlu’nu ziyareti sonrasında konuşan Çakırözer, “İstanbul Milletvekilmiz Enis Berberoğlu’nun hiçbir suçu yok. Mesajımız ortak: Bozulan mahkumiyetin tutukluluğu olmaz! Enis Berberoğlu bir an önce özgür kalmalı” dedi.

BİR AN ÖNCE ÖZGÜR KALMALILAR

Cumhuriyet Davası’nın hukuktan yoksun ve dayanıksız olduğunun ortaya çıktığını, tutuklu Cumhuriyet çalışanlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğini söyleyen Çakırözer, “ 31 Ekim’de Cumhuriyet Davası’nın birinci yılı doluyor. Cumhuriyet çalışanları 365 gündür tutuklu olacak. Bu haksızlık, hukuksuzluk sona ermeli. Sadece yazdıkları, düşündükleri nedeniyle gazeteciler özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz. Gazeteciler bir an önce özgür kalmalılar, işlerine, ailelerine ve sevdiklerine geri dönmeliler” dedi.

Çakırözer tutuklu Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu’nun avukat kısıtlamasının sürdüğünü 7 Kasım’daki duruşmaya kısa bir süre kaldığını ve savunmasını hazırlaması için bu kısıtlamaların kaldırılmasını istediğini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.