BÜYÜKŞEHİR’E SATIŞ ENGELİ

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kullanıma elverişsiz 49 adet tarla vasfındaki taşınmazın satılarak belediyeye ek bir gelir sağlanmasına AK Partili belediye meclis üyelerinden onay çıkmadı.

BÜYÜKŞEHİR’E SATIŞ ENGELİ
14 Şubat 2018 Çarşamba 21:21

Büyükşehir Belediyesi tarafından satılması teklifi ile belediye meclisine getirilen 49 adet tarla vasfındaki taşınmazın satışı AK Partililerin oylarıyla ret edildi.

Karara tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 2014 yılında Eskişehir Valiliğince oluşturulan ‘devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu’ tarafından Büyükşehir Belediyesine devredilen taşınmazların yüzde 70’ini mezarlıkların oluşturduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Alpu’da 445 adet taşınmaz Alpu Belediyesine verilmiş. Büyükşehir Belediyesine de 87 tane taşınmaz verilmiş. 87 tane taşınmazın 48’i mezarlık. Beylikova’da, Büyükşehir’e 46 tane, 241 taşınmaz ise Beylikova Belediyesine verilmiş. Büyükşehir’e verilen 46 taşınmazdan 39’u mezarlık. Çifteler’de 283 taşınmaz Çifteler Belediyesine verilmiş. Büyükşehir’e 53 tane. 53 taşınmazın 38 tanesi mezarlık. Günyüzü’nde, 391 taşınmaz ilçe belediyesine,74 taşınmaz Büyükşehir Belediyesine devredilmiş. 74 taşınmazın 62 tanesi mezarlık. Han Belediyesi’ne 34 tane taşınmaz verilmiş. Büyükşehir Belediyesine devredilen 25 taşınmazdan 24’ü mezarlık. İnönü Belediyesine 190 tane taşınmaz verilmiş.  Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 36 taşınmazdan 25 tanesi mezarlık... Toplamda tahsis komisyonu, 4027 adet taşınmazı ilçe belediyelerine vermiş. 855 tanesini de Büyükşehir Belediyesine vermiş. 855’in, 568 tanesi mezarlık. Büyükşehir Belediyesine devredilen taşınmazların yüzde 70’i mezarlık. Dolayısıyla satılamaz, hiçbir şey yapılamaz.” Büyükşehir’e dağda, tepede köylerden uzak kıraç yerler düşmüş birkaç tane. O birkaç tane de hiçbir işe yaramıyor. Dolayısıyla satışını istemişiz. Üç beş kuruş gelir elde edelim diyoruz.”

“Alpu’da satıyoruz da, Büyükşehir’de neden satamıyoruz?”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, dağ başında ekilemeyen, kiralanamayan gayrimenkullerin satılmasının ve belediyenin bu satıştan gelir elde etmesinin AK Partili belediye meclis üyelerince engellendiğini söyledi. Kurt, “Dağ başında hiçbir işe yaramayan, ekilmeyen, kiralanamayan, hatta sayımı bile yapılamayan birçok gayrimenkulün satılmak suretiyle ekonomiye kazandırılması, belediyenin gelir elde etmek istemesi gayet doğaldır. Birçok ilçede bu satışlar ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirildi. Alpu’da, Odunpazarı’nda satıyoruz da, Büyükşehir’de neden satamıyoruz? Bu yapılan Büyükşehir’e gelir getirecek bir yatırımın engellenmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.