BÜYÜKERŞEN’İN ADAYLIĞINA GENEL MERKEZ DE SICAK BAKAR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: “ Genel Merkez, Yılmaz Hoca’nın adaylığına sıcak bakar. Öyle tahmin ediyorum. Öyle görüşmelerimiz var. Vatandaşta da karşılığı olduğu takdirde Yılmaz Hoca’nın Eskişehir ve Türkiye’ye çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

BÜYÜKERŞEN’İN ADAYLIĞINA GENEL MERKEZ DE SICAK BAKAR
05 Ekim 2017 Perşembe 16:34

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV’de gazeteciler Cihan Yıldırım, Soner Yüksel ve Deniz Çağlar Fırat’ın sorularını yanıtladı. Kurt, Hamamyolu, Kemal Zeytinoğlu Caddesi, CHP kongre sürecini değerlendirdi.


 

“HAMAMYOLU’NDA HEDEFLENEN TARİH 29 EKİM”

Hamamyolu Projesiyle ilgili konuşan Kurt, “Hedeflenen tarih 29 Ekim. Yetişir diye umuyorum. Yüzde yüz bitmese bile büyük bir bölümü tamamlanarak hizmete açılacak.   Bazı alanlarda eksiklikle kalacak. Örneğin Anıt Ağaç için Koruma Kurulu’ndan izin bekliyoruz. O izin çıkmadı. Üç kere usta değiştirdik. Tuğla döşemesi için. Tuğla ile ilgile de polemikler var. Burada kullandığımız tuğla soğuğa ve sıcaklığa dayanıklı özel bir tuğla. Özel olarak üretiliyor. Eskişehir’deki fabrikalar bunu üretmiyor” dedi.


 

“BİRKAÇ ESNAFIN DIŞINDA KİMSE RAHATSIZ DEĞİL”

Kurt, Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili, “Bizim derdimiz Odunpazarı’ndaki bütün sokaklarda hareketlilik sağlamak. Şuanda sadece Kemal Zeytinoğlu Caddesi üzerinde hareketlilik var. Orası araçlarla gelinip, fırının, büfenin önünde durulup alışveriş yapılan bir cadde haline geldi. Turizm bölgesi böyle olmamalı. Odunpazarı’ndaki bütün ara sokaklarında turizm canlandırılmalı. Kime sorarsak soralım buranın araç trafiğine kapatılmasının doğru olduğunu söylüyor.  Kemal Zeytinoğlu Caddesi üzerindeki birkaç işletmenin dışında hiçbir esnafımız caddenin araç trafiğine kapatılmasından rahatsız değil. Burada daha çok alışverişin olmasının şartı, daha çok insanın olması.  Alınmış olunan idari bir kararın herkesi memnun etmesi mümkün değil. Herkes anayasal hakkını kullanabilir” ifadelerini kullandı.  


 

“HERKESİN AKLINI BAŞINA TOPLAMASI LAZIM”

CHP’deki kongre süreciyle ilgili de konuşan Kurt şunları ifade etti: “Yapılan eleştiriler huzursuzluk yaratmak amacıyla bilerek ve kasten yapılıyor.  Yoksa bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Herkesin yeri, tavrı ve çizgisi belli. Ahmet ağabey 15 yıldır, Hocam 20 yıldır bu işi yapmış. Biz de yeni başladık, oraya eklendik. Onlardan öğreneceklerim var. Onların bize katacakları var. Biz bu saygı çerçevesi içerisinde yürüyorduk. Bu yürümenin zaman zaman yanlış olduğunu söylediler. Şimdi onun öyle olmadığını bir gösterelim diye bir hamle yapılınca ortalık biraz daha rahatladı. Ama doğalı buydu zaten.  İnşallah bu görüntü, birlik ve beraberlik sonuna kadar devam eder.  

2019 seçimlerine şurada 1,5 sene kaldı. Herkesin aklını başına toplaması gerekiyor. Elimizdekileri kaybetmemek için mücadele etmesi gerekir.

“AKP KONGRELERİNDE HANGİ SORUN KONUŞULDU?”

Bizim parti içi kongrelerimizde de yarışma esastır. Gayet doğaldır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de kongreler oldu, delege seçimleri oldu. Başka bir partilinin konuşma imkanı olmayan bir kongrede biz ne tartışırız.  Protokol gereği başkan konuşuyor, il başkanı konuşuyor, milletvekili konuşuyor… Katılanlar alkışlıyor sadece.  Böyle kongre olmaz. Soruyorum  şimdi; Odunnpazarı İlçe Kongresi oldu. Tepebaşı İlçe Kongresi oldu. Adalet ve Kalkınma Partililer ne tartıştı? Ne konuştu? Neyi çözdü? Herhangi bir metal yorgunluğu da yokmuş. Aynı sistem devam ediyor. O zaman niye yaptılar o kongreyi? Tepebaşı’nda Kuzey Çevre Yolu’yla ilgili herhangi bir tartışma yapıldı mı? Ya da Odunpazarı Kongresi’nde Güney Çevre Yolu ile ilgili herhangi bir tartışma yapıldı mı? Orman Fidanlığı’nın niçin Odunpazarı Belediyesi’ne verilmediği, Şehr-i Derya Parkı’nın niçin Odunpazarı Belediyesi’nin elinden alındığı ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partililer bir yorum ya da değerlendirme yaptı mı?  Kongre dediğin bu işler için olur. Bunlar olmadıktan sonra kongrenin bir anlamı olmaz.

“PAYLAŞAMADIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Biz bu işten rahatsız değiliz. Bizim delege seçimlerimiz cevval bir şekilde, yarışma içinde oldu. Seçimler bitti, herkes kucaklaştı. Biz demokrat olduğumuz için tartışıyoruz. Demokrasiyi özümsediğimiz için tartışıyoruz. Paylaşamadığımız hiçbir şey yok.  Tartışma başka yerlerde oluyor.


 

“YÜZDE 10’NUN İÇİNDE KAVGA ETMENİN BİR ANLAMI YOK”

Kurt, “İl başkanlığı seçiminde ortak uzlaşı adayı çıkma ihtimali var mı?” sorusuna ise, “Niye olmasın. Niye çıkmasın. İlla bir isimde uzlaşacağız diye de bir şey yok. Biri bir aday çıkarır, başkası başka bir aday çıkarır. Birisi kazanır. Kazananın etrafında herkes birleşir. Bu da bir uzlaşmadır. Önceden bir uzlaşma olur mu? O da mümkün. Bütün arkadaşlarımızı kucaklayan bir başkan çıkar, hepimiz eyvallah deriz, yürür gideriz .Biz de Pazar günü kongre olur. Pazartesi her şey biter. Biz sonuçta yüzde 90 aynı şeyleri düşünen insanlarız. Aynı partide olduğumuz için. O yüzde 10 içerisinde kavga etmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum” diyerek yanıt verdi.

“KİMSEYE KIRGIN YA DA KÜSKÜN DEĞİLİZ”

Kurt, “Bizim hiç kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. Herkesle çalışılabilir. Herkesle çalışmalıyız. Yarın kongre bittikten sonra 2019 seçimlerini nasıl alacağız diye çalışamaya başlayacağız. Kiminle alacağız? Benim yıllarca il başkanlığımı yapmış kişinin gücünden, emeğinden, bilgi birikiminden yararlanmamam söz konusu olabilir mi? Yararlanacağız” dedi.


 

BÜYÜKERŞEN’İN ADAYLIĞINA GENEL MERKEZDE SICAK BAKAR

Son günlerde adı cumhurbaşkanı adayı olarak sıkça gündeme gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili de konuşan Kurt, “Yılmaz Büyükerşen ile uzun yıllar beraber çalışan bir politikacıyım. Geçen seçimde biz, Yılmaz Büyükerşen’in aday olması konusunda bazı hamleler yapmıştık. Şimdi aday gösterilmesi bizim için elbette sevindirici olur. Eskişehir açısından da öyledir. Politik açıdan da öyledir. Türkiye’de pek çok insanın Yılmaz Büyükerşen için ‘olabilir’ demesi, Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusunda bir avantajdır.  Eğer her şey normal giderse 2019 Mart’da belediye seçimleri var. Onun için ilk hedef odur. 2019 Kasım ayında ise cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi var. Dolayısıyla Yılmaz Hoca’nın pozisyonu bu çerçevede düşünülmeli. Genel Merkez, Yılmaz Hoca’nın adaylığına sıcak bakar. Öyle tahmin ediyorum. Öyle görüşmelerimiz var. Vatandaşta da karşılığı olduğu takdirde Yılmaz Hoca’nın Eskişehir ve Türkiye’ye çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.