BÜYÜKERŞEN'DEN HALİL ÜNAL'A YANIT

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, geçtiğimiz gün Eskişehirspor Mali Kongresi’nde Başkan Halil Ünal’ın ‘Anonim Şirket kurulacaksa Belediye ortak olsun’ sözlerine cevap verdi. Büyükerşen, “Ben hissedar olsam, tasarrufumu değerlendirmek istesem buraya yatırmam da başka bir yere yatırırım ya da altın alırım.”dedi.

BÜYÜKERŞEN'DEN HALİL ÜNAL'A YANIT
19 Haziran 2017 Pazartesi 13:43


Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal Mali Kongre’de yaptığı konuşmada, Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehirspor için ‘Anonim şirket kurulmalı’ sözlerine yanıt olarak, ‘Eğer Büyükerşen hocamın kafasındaki şuysa yapalım; Anonim şirketi kurun Büyükşehir Belediyesi’de hisse alsın ortak olsun. Yoksa siz derneği kurun ben paralı bir adam bulurum düşüncesi mi var." açıklamasında bulundu.

Basın mensuplarıyla gündemi değerlendiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, anonim şirket konusundaki görüşlerini ve Başkan Halil Ünal'ın kendisi hakkındaki ifadelerine yanıt verdi. Büyükerşen, “Halil Ünal, bana da cevap vermiş galiba. Kendisi hissedar olup, belediyeyi de hissedar yapacaksa anonim şirket o zaman olabilir. Kardeşim ben hissedar olamam. Ben hissedar olsam, tasarrufumu değerlendirmek istesem buraya yatırmam da başka bir yere yatırırım ya da altın alırım. Yani diyeceğim olmaz. Aşkla meşkle olmaz. Taraftarı da böyle avutuyorlar. Profesyonel futbol para işi, ticaret işi olmuş. Çok büyük paralar dönüyor. Nobel ödülü almış bilim adamları bile almıyor o paraları. Ama bir gün paralarını almadılar mı oynamıyorlar. Oynayacak olan onlar, gol atacak, şampiyon olacak onlar.” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin her zaman para desteğini sağlayamayacağın vurgulayan Büyükerşen, kanunlara göre hareket etmek zorunda olduklarını kaydetti. Büyükerşen şöyle devam etti: “Kulübe para lazım ya, belediyeler yolunu bulurlar diyorlar. Köşe yazıları, akıl hocaları ve yöneticiler bana anlatsınlar. İmar yolu dışında nasıl başka bir yol bulunur. Kanun yasaklarsa, kanunun arkasından dolan diyorlar. Ya bu ne demek, üç kağıt demek. Bunları söyleyen akıl hocaları taraftarları heyecanlandırıyorlar, ümit veriyorlar. Bana yol göstersinler belediyelerden nasıl yardım edilir. Mümkün değil. Belediyelerin hali ortada. Bunun dışında yardım edemez belediyeler. Allah'tan kanunla yasaklamışlar. Taraftarın oyunu alırız diye yapılıyordu, sonra bunu kanunla yasakladılar.”
 
Eskişehirspor için kalıcı gelir kaynağı oluşturma adına hızlı imar planları oluşturulabilir mi sorusuna Büyükerşen, “Belediyelerin yasal anlamda yapabileceği ve yardım edebileceği tek alan bu. Tabi ki yapılır.” Planlarda belediyelerin yetkileri var. Sade bizim değil. Tarım Müdürlüğünü ilgilenen konular var. İsteniliyorsa, bira raya gelip alan imara açılır” şeklinde konuştu.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.