Büyükerşen, Kılıçdaroğlu ve vekil adayları için söz istedi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofis açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Erdoğan’a yönelik olarak “gideceğinin farkında” dedi.

Büyükerşen, Kılıçdaroğlu ve vekil adayları için söz istedi
23 Nisan 2023 Pazar 14:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde Eskişehir ile ilgili övgü dolu sözlerini hatırlatan Büyükerşen, “O Erdoğan her siyasi seçim dönemlerinde alabildiğince bana çatar. Bu sefer sesi de çıkmadı. Bu da Eskişehir tarihindeki ilklerinden biridir. Ben o sözleri Tayyip Bey Eskişehir hakkındaki kanaatlerinin itirafı olarak görüyorum. Tabi gideceğinin farkında.” dedi.

Helallik istedi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi insan özelliklerinin tamamını taşıdığını belirten Büyükerşen, “Ben hocanız olarak Büyükşehir belediye başkanı olarak sizlerle helalleşmek istiyorum. Ben helal etmek için sizlerden bir söz istiyorum. Özellikle öğrencilerimden. Bugün sayıları 1 milyon 400 olan tüm öğrencilerimden helalliği perçimlemek istiyorum. Türkiye’yi 100. yılında yeni bir Türkiye yaratmak amacıyla, Eskişehir’de yaşamanın vermiş olduğu gururun daha fazlasını bu ülkenin vatandaşı olmaktan duyacağımız bir ülke yaratmak amacıyla, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermenizi istiyorum” dedi. Milletvekili seçimlerinde de Millet ittifakına destek sözü isteyen Büyükerşen, “Meclis aritmetiğinde çoğunluğu millet ittifakına verirseniz benim emeklerimiz size helal olsun…” dedi. Kılıçdaroğlu’nun da kendisinin öğrencisi olduğunu belirten Büyükerşen. “Onun gibi öğrencim olduğu için gurur duyuyorum” dedi.

Sıhhiye Meydanına davet

İktidarın hep küçük alanlarda miting yaptığını belirten Büyükerşen, “İktidar partisi mitinglerinde hep küçük alanları seçiyor. Eskişehir’de de vilayet meydanında yaptı mesela. O meydan 2000 kişi alır. Bizimki Sıhhiye meydanında olacak oraya akrabalarınızı dostlarınızı çocuğunuzu herkesi alıp o meydana gelin” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.