BURHAN SAKALLI’DAN TERMİK SANTRAL CEVABI

Lansman toplantısında soruları cevaplayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, “En büyük hayalim Eskişehir’de atıl kalmış potansiyelin bir araya getirilip orkestranın kıymetli bir şefi olmak” dedi.

BURHAN SAKALLI’DAN TERMİK SANTRAL CEVABI
04 Şubat 2019 Pazartesi 17:34

Burhan Sakallı en büyük hayaliniz nedir sorusuna yanıt vererek, “Bu şehrin çok büyük potansiyeli var. Bu şehrin çok büyük potansiyeline rağmen hala yüzde 75’i atıl kalmış, potansiyeli değerlendirememiş bir yapı var. Öncelikli yapmamız gereken ilk öncelikli iş Eskişehir’in bu atık kapasitesini neredeyse çeyrek asır atıl kalmış bu potansiyelini yeniden harekete geçirmemiz gerekiyor. Kültürde sanatta, sporda, ekonomide, ticarette, bilimde, akademide bu orkestranın kurgulanıp, yönetilip olağanüstü bir sesin çıkması gerekiyor. Benim en büyük hayalim Eskişehir’deki parçalı yapının ama olağanüstü potansiyeli olan her bir fonun, değerlerin bir araya getirilmesinden başka bir şey değil. En büyük hayalim Eskişehir’de atıl kalmış potansiyelin bir araya getirilip orkestranın kıymetli bir şefi olmak” dedi.

BENİM EN BÜYÜK PROJEM!

Projelerim yok demesinin sorulması üzerine Sakallı, “Önümüzdeki gün ve günlerde şehrimiz için, merkez ilçelerimiz ve dış ilçelerimiz için neler yapacağımızı konuşacağız. Biz projelerimizi açıklamış olsak bile eğer siz bu şehrin değerlerini bir araya getirmezseniz kavgasız gürültüsüz, ötelemeksizin bir araya getirmezseniz proje açıklasanız da çok kıymeti yok. Benim en büyük projem büyük Eskişehir orkestrasını uyum içerisinde çalıştırmak. Bu büyük orkestradan dünyanın kendi kategorideki şehirleriyle rekabet edebilecek nitelikte şehrin melodisini yapmak ve tanımlamak” diye konuştu.

ESKİŞEHİR DÜNYA ŞEHRİ OLACAK

Sakallı, ‘Eskişehir’i dünyanın gelişmiş şehirleriyle rekabet edebilen şehir haline getirmek’ istediklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın hayatlarını güçleştiren, hayatları için engel ve problemleri meydana getiren tüm sorunların çözülmesi gerekiyor. İmar sorunların trafik sorunlarına, ulaşım sorunlarından altyapı sorunlarına kadar bu sorunların çözülmesi gerekiyor.  Aksi halde bu sorunlar çözülemezse o büyük orkestradan nasıl olağanüstü bir beste çıkartabiliriz. Bu şehir dünya şehirleriyle rekabet eder. Eskişehir bir dünya şehri olacak. Dünyanın Eskişehir’i olacak” şeklinde konuştu.

Termik santral sorusuna ise Sakallı, “Benim büyükşehir belediye başkanı olduğum bir şehirde şehrimin ve hemşehrilerimin hayrına olmayan hiçbir iş yapılamaz” diye yanıt verdi.


Etiketler; #burhan sakallı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.