BUNUN ADI DİKTATÖRLÜK!

Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, MHP ve AKP’nin kabul oylarıyla meclisten geçen yeni anayasa değişikliğini eleştirdi.

BUNUN ADI DİKTATÖRLÜK!
29 Ocak 2017 Pazar 17:05

Öge açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu Anayasa değişikliği kime yarayacak? AKP Hükümeti 35 yıldır yürürlükte olan 12 Eylül faşist askeri cunta Anayasası ile ülkeyi yönetiyor. Temel hak ve özgürlükler konusunda sorun yaşandığı zaten biliniyor. İşçilerin, emekçilerin örgütlenme hakkı tanınmış görünüyor. Ama işçiler bunu kullanamıyor. Bu Anayasa teklifi AKP-MHP ittifakı tarafından yangından mal kaçırırcasına meclisten geçirildi. İşçi ve emekçiler bu Anayasa değişikliği konusunda hemen hemen hiç bilgilendirilmedi ve bilgilenmesi özellikle istenmedi. Çünkü gelecekleri bir tek adamın iki dudağı arasından çıkacak sözlere bırakılıyor. Yasama, yürütme, yargı tek bir kişinin hakimiyetine bırakılıyor. ‘Ben ne yaparsam, ben ne söylersem o olur’ düzeni geliyor. ‘Türk tipi başkanlık’ modeliyle İstikrar ve huzur’ gelecekmiş. 15 yıldır kim iktidar da? Bu ‘istikrar ve huzur’ niçin 15 yıldır yok? Her türlü yasa yapma yetkisi elinizde. 6 ayı geçen bir sürede de ülkeyi OHAL ile yönetiyorsunuz. Getirmek istediğiniz sisteme diktatörlük denir. Diktatörlüğün nasıl bir sistem olduğunu en son Gambiya devlet başkanı gösterdi. Seçimlerde iktidarı kaybetti. İktidarı bırakmıyorum dedi ve O HAL ilan etti. Muhaliflerini tutuklamaya kalktı. Gambiya halkı ve Afrika halklarını tepkisi ve mücadelesi artınca devletin kasasını da boşaltarak başka bir ülkeye kaçtı. Emekçilerin çıkarları ortaktır. Şimdiye kadar birçok kazanılmış haklar bir-bir elinden alındı, diğerleri de başta kıdem tazminatı olmak üzere elinden alınacak. Bizim oylarımızla sınırsız yetkilere sahip olmak ve tek adam diktatörlüğü getirmek istiyorlar. Bizi üretim tezgâhlarında ‘evetçi’, ‘hayırcı’ diye bölmek isteyeceklerdir. İşçilerin gücü birliğinden gelir. Bu kötü oyuna düşmeyelim. Bu, bize dayatılan kötü geleceğe, ‘tek adam-tek parti diktatörlüğüne’ hayır diyerek, geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.