BÜLTENE BASTI, SIRADA KİTAP VAR

Büyükerşen, belediye bülteninde fotoğraflarının yayınlamasına tepki gösteren AK Partililere, “Geçenlerde İl Başkanınız basına yaptığı açıklamada ‘Hani çıkaracaktı kitap. Nerede?’ diye sordu. O kitabı da çıkaracağım. Kim Eskişehir ile ilgili konularda aleyhte karar veriyor, bunun bilinmesi gerekiyor” diye yanıt verdi.

BÜLTENE BASTI, SIRADA KİTAP VAR
12 Aralık 2017 Salı 19:14

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Aşağı Ilıca Barajını engelledikleri iddia ettiği ve şehre ihanetle suçladığı AK Partili meclis üyeleri, fotoğraflarının belediye bülteninde yayınlanmasına tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediyenin  ‘Bizim Şehir’ adlı bülteninde yer alan haber tartışmalara neden oldu.   

“Belediye kaynaklarıyla, belediye meclisini aşağılayamazsınız”

AK Partili Ahmet Yapıcı,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belediyenin bir organı olduğunu belirterek, belediyenin kendi organı hakkında aşağılayıcı haber yaptığını savundu. Yapıcı, bültenin belediye kaynakları kullanılarak çıkartıldığını belirterek, “Belediye kaynakları ile bunu yapamazsınız. Siz cebinizden paranızı koyarsınız, gider gazetelere reklamınızı verirsiniz. Kendi paranızla yaparsınız ama belediye kaynaklarını kullanamazsınız” dedi.

“Eskişehirli kendi aleyhine alınan her kararı bilmeli”

Büyükerşen, Yapıcı’nın eleştirilerine; “O bir haberdir. Benim de bilgim dahilindedir. Vatandaşlar bana soruyor; ‘kim bu karşı çıkanlar’ diye.  Belediye Meclisi’nde alınan ve gerçeği yansıtan bir haberdir bu. Burada bir kez daha söyledim. Bu gerekçesiz ve Eskişehir’in aleyhine gördüğüm bütün kararları kitap halinde basacağımı söyledim. Geçenlerde İl Başkanınız basına yaptığı açıklamada ‘Hani çıkaracaktı kitap. Nerede?’ diye sordu. O kitabı çıkaracağım. Kim Eskişehir ile ilgili konularda aleyhte karar veriyor, bunun bilinmesi gerekiyor. Bu şeffaflıktır. Bunu daha evvel yapacağımı da söyledim size. Hangi gerekçeyle hizmetler engelleniyor, Eskişehirlinin bilmesi lazım.  Bunun net bir şekilde vatandaşa ulaşması lazım. Eskişehir’in aleyhine  alınan her kararı duyururum” diyerek yanıt verdi.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.