Bülent Tezcan: Terör Erdoğan için elverişli bir vasıta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Millet İttifakının terör örgütü ile ilişkilendirilmesine de tepki gösteren Bülent Tezcan, “Terör Erdoğan için elverişli bir vasıta haline geldi. Terör Erdoğan'ın mücadele edeceği bir konu değil. Erdoğan için elverişli bir vasıta. İşine gelince terör örgütü liderleriyle görüşüyor. Bu seçim öncesinde İmralı'ya heyet gönderdiğini biliyoruz”

Bülent Tezcan: Terör Erdoğan için  elverişli bir vasıta
23 Mayıs 2023 Salı 16:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında AKP iktidarını ve Cumhur İttifakına dahil partileri eleştiren Tezcan’ın basın toplantısına, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile partililer katıldı. Cumhur İttifakı’nın kampanya boyunca yaptıklarını eleştiren Tezcan şöyle konuştu:

“Yalan, iftira ve illüzyon üzerinden bir siyaset izlediler. Gerçekte olmayan şeyleri varmış gibi topluma anlattılar. Yalan üzerinden toplumu düşmanlaştırdılar. ‘Bizden olmayan vatan hainidir’ dediler. ‘Bize oy vermeyen vatan hainidir, teröristtir’ dediler. Türkiye'de bir terör iftirası üzerinden seçmenin bir bölümünün kafasını karıştırmayı başardılar ne yazık ki. Maalesef. Türkiye'nin bugüne kadar bütün sorunlarının sebebi olan iktidar ve Recep Tayyip Erdoğan bütün bunların sebebi olan Recep Tayyip Erdoğan başka bir düşman yaratarak, yalan ve illüzyon siyasetiyle toplumun önemli bir kesimini kafasını karıştırdı. Bugün Türkiye'de 10 milyon Suriyeli, Afgan düzensiz göçmen, mülteci var. Sığınmacı var, düzensiz. Hiç şüpheniz olmasın ki 28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse bu 20 milyon daha artacak ve 30 milyona çıkacak. Çünkü 10 milyon Suriyeli, Afgan sığınmacının sebebi Recep Tayyip Erdoğan. Onun siyaseti, onun politikaları. O yüzden Türkiye'de Suriyeli düzensiz sığınmacı sayısı 30 milyona çıkmasın diyorsanız sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz.”

Terör Erdoğan için bir vasıta

Konuşmasında Millet İttifakının terör örgütü ile ilişkilendirilmesine de tepki gösteren Bülent Tezcan, “Terör Erdoğan için elverişli bir vasıta haline geldi. Terör Erdoğan'ın mücadele edeceği bir konu değil. Erdoğan için elverişli bir vasıta. İşine gelince terör örgütü liderleriyle görüşüyor. Bu seçim öncesinde İmralı'ya heyet gönderdiğini biliyoruz. Devletin heyeti diye kendi milletvekilleri ikram etti. Konuşuyor dedi. ‘Devlet konuşur’ dedi. Galip Ensarioğlu, Diyarbakır milletvekili şimdi. İmralı'ya seçim öncesi pazarlık yapıp anlaşırlarsa onların anlaşması terör örgütüyle temas değil. Bizim hiçbir terör örgütüyle hiçbir temasımız, görüşmemiz olmadı ve yoktur. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'na herhangi bir şekilde seçmen oy verip destek verirse, yani meşru zeminde gidip de Kemal Kılıçdaroğlu'na herhangi bir yasal siyasi parti destek açıklarsa bunu terörle iş birliği diyorlar. Ya siz o partilerin kapısına gidip anayasa değişikliği için daha yeni 2 ay önce temasta bulunmadınız mı? Size destek açıklaması yapmalarını beklemediniz mi? Kendisine destek açıklaması yapmayıp meşru bir siyasi parti, meclisteki bir siyasi parti Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veriyorum açıklamasını terör örgütüyle destek olarak ifade ediyor. Habur’da çadır mahkemelerini kuran biz değiliz. Türkiye'de dönüp de İstanbul seçimlerini kaybetme endişesi içerisine düştüklerinde terör örgütünün liderine kurye gönderip bir akademisyeni görüştürüp onun mesajını TRT'den yayınlatan onun diğer kardeşini TRT'ye çıkaran biz değiliz. Onun için terör Erdoğan için elverişli vasıta. Siyaseten işine yarıyorsa terörle her türlü iş birliği yapılabilir. Ama siyaseten kendisiyle ilgili böyle bir pozisyon alamıyorsa kendi dışındaki bütün meşru destekleri terör desteği gibi gösterme konusunda büyük bir illüzyon, yalan söyleme ve iftira atma kabiliyetine sahip” şeklinde konuştu.

Hizbullahçı terör örgütü üyeleri affedildi

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük terör örgütlerinden birini koynuna aldığını vurgulayan CHP’li Bülent Tezcan, “HÜDA-PAR’ı koynuna alarak taşıyıcı annelik yaptı. Bugün TBMM’ne hizbullahı taşıyan Recep Tayyip Erdoğan'dır. İttifakın içine aldı. Bakın iki askerimizin yakılma emrini veren İŞİD'çiler Gaziantep’te kuşçu dükkanı açtılar. Serbest bırakıldılar. Hani sizin terörle mücadeleniz? Yine aynı şekilde bugün tutup HÜDA-PAR'ın Türkiye'de özellikle Gaffar Okan'ı katleden, onunla beraber polis memurlarımızı şehit eden, Gonca Kuriş'i kendisi gibi düşünmediği için kendi tarif ettiği Müslümanlığı kabul etmediği ve insan haklarına saygılı bir Müslümanlık anlayışına inandığı ve bunu savunduğu için katlettiler. Bunları affetti. Hizbullahçı terör örgütü liderlerini, hükümlülerini, mahkumlarını ittifakın bedeli olarak affetti. İttifakı kurduktan sonra cezaevinden çıkardılar bunları. Terör örgütleri ile bu denli ilişki, milliyetçilik bahanesiyle topluma söylenen yalanlar ve ben milliyetçi pozisyon alıyorum diye açıklama yapanlara söylüyorum dikkat edin, dikkat edin. Anayasanın ilk dört maddesinde rahatsız olan HÜDA-PAR'ın genel başkanıdır. Yeminden rahatsız olan HÜDA-PAR'ın genel başkanıdır. Onun için yemin krizi çıkar korkusuyla milletvekili seçim sonuçlarını ve yemin törenini. 28’inden sonraya ertelemek için takla attırıyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'nun sonucu açıklattırmıyorlar hala. Türk bayrağı sözünden rahatsız olan HÜDA-PAR'ın yöneticileridir” diye konuştu.

“Milliyetçilerin oyu kimsenin babasını malı değildir”

CHP’li Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2.8 milyon oy alan Sinan Oğan’ın, 28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasına da tepki gösterdi. Seçim kilometresinin sıfırlandığını ve yeni bir seçime gidildiğini vurgulayan Tezcan şöyle konuştu:

“İkinci tura giderken görüyoruz ki milliyetçilik adına Suriyeli düzensiz sığınmacılardan rahatsızlık adına belirli merkezlerde toplanan oylar birileri için kendilerinin cebine konmuş, kendilerine bloke edilmiş oy gibi düşünülüyor. Bu konuda tercih beyan ettiklerinde o oyların Erdoğan'a taşınacağı inancı varmış gibi bir algı yaratılıyor.. Milliyetçilerin oyu kimsenin babasını malı değildir. Türk milliyetçiliği ciro edilebilecek senet değildir. Kimse Türk milliyetçiliğini ciro edemez. ‘Ben aldım ciro ettim, öbür tarafa verdim’ deme hakkına sahip değildir. Türk milliyetçiliği pazarda sergiye saçılmış mal değildir. Çok para veren, önüne gelen alsın, açık arttırmaya çıkarılmış mal değildir. Herkes bunu böyle bilsin

İstanbul Sultangazi Cebeci Camii imamına tepki


İstanbul Sultangazi Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu’nun hutbe sırasında, “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim 2 tane silahım ağzına kadar dolu. 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor. Ermeni döllerinden ne çekiyor” şeklindeki sözlerine de tepki gösteren CHP’li Bülent Tezcan, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün ikinci tura giderken devleti ne hale getirdiklerinin en çarpıcı örneklerinden birisi ne yazık ki Sultangazi Camii imamının cuma hutbesinde söylediği sözdür. Milleti bölen anlayışın, camileri de nasıl böldüğü, inancı da nasıl böldüğü, Müslümanlığı da nasıl böldüğü, İslamiyet’i de nasıl böldüğünün en çarpıcı örneğidi. Bu meczup değil bunlar. Bunlar bilinçli olarak organize edilmiş. Sistemin ürünleri. Bu sistemin ürünleri seçimi kazanmak için her şey mubah diyen sistemin ürünleri. Yalan söylemek mubah diyen sistemin ürünleri, iftira atmak mubah diyen sistemin ürünleri. Diyanet İşleri Başkanlığı göstermelik bir soruşturma açmış. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek diyorsanız en büyüğü bu. Tehdit suçu var. Çatışmaya tahrik etme suçu var. Ve camide işlenmiş. Doğrudan resen soruşturulması gereken bir konu. Ama savcılar ne yazık ki harekete geçmiyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.