"Bu durum hayra alamet değil"

Haziran'da yüzde 13 olan işsizlik oranı Temmuz ayında yüzde 13.9 olarak gerçekleşti.

"Bu durum hayra alamet değil"
16 Ekim 2019 Çarşamba 16:19

 Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, normalde turizm ve inşaat mevsimi olan yaz aylarında işsizlik oranları azalırken bu yıl hem Haziran hem de Temmuz aylarında arka arkaya yükseldiğine dikkat çekerek, “Bu durum hayra alamet değildir” dedi. 

Üretim olmadan işsizlik sorununun çözülemeyeceğine vurgu yapan Köse, “İşsizliğin çözümü ortada. Üretim teşvik edilmelidir. KHK mağduriyeti giderilmelidir. Mülteci sorunu çözülmelidir. En önemlisi de EYT’lilerin emeklilik hakkı bir an evvel verilmelidir. Bu üç mutsuz topluluk işsizliği her geçen gün arttırmaktadır. İşsizlikten ve ekonomik sebeplerden doğan kaçak işçilikten dolayı SGK’nın uğradığı zarar artıyor. Alın terinden, emekten vergi alınmasına karşı olsak da, kaçak işçilik ve işsizlik yüksek miktarda vergi kaybına da yol açıyor. EYT sorununu maliyet ölçeğinde değerlendirenlerin, meseleye toplumsal açıdan ve fırsat maliyeti üzerinden ele almalarını tavsiye ediyoruz. Üretim için teşvik ve verilen teşviklerin sıkı denetimi şarttır. Ayrıca esnafın, sanayicinin ve vatandaşın üzerinden gereksiz vergi yükü kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.