BİRSEN: ORTADA YARGI KARARI VAR, BİZİM KABAHATİMİZ NE?

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Birsen,Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Aşağı Ilıca Barajı’nı engelledikleri iddiasıyla fotoğraflarını yayınlamasına ve kendilerini ihanet ile suçlamasına tepki gösterdi.

BİRSEN: ORTADA YARGI KARARI VAR, BİZİM KABAHATİMİZ NE?
11 Aralık 2017 Pazartesi 17:09

Birsen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “24 Ekim’de Valiliğin gönderdiği bir yazı var. O yazıyı ben orada okudum.O yazıyı görmezden gelerek, sanki AK Parti grubu bunu keyfiyen engellemiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Burada yapılan iş hukuka uygun mu, yasaya uygun mu ona bakmak lazım. Yapılan yasal değil. 2012 yılında İdari Mahkemesi karar vermiş. 2014 yılında Danıştay’a gitmiş. Danıştay da, İdari Mahkemesi’nin verdiği kararı onamış. Burada Büyükşehir ya da ESKİ, mahkemeyi kaybetmiş. Bunun üstüne getiriyor, tekrar performans programında buraya yatırım ödeneği ayırmaya kalkıyor. Onu verirsek suç, vermeksek değil ki. Burada eleştirilecek birisi varsa mahkeme başkanı olabilir. Valiliğin en son yazdığı yazıda, Vali eleştirilebilir. Bizim ne kabahatimiz var burada.  Mahkeme kararını vermiş. Buranın yasal olmadığını belirtmiş. Burada tekrar bir mahkeme açılması gerekirken, arkadan dolanarak, üç , beş bürokratı kafaya alarak tekrar bir Toprak Koruma Kurulu’ndan karar çıkarıyorlar…Toprak Koruma Kurulu’nun kararı, mahkemenin kararının üstünde mi?Dolayısıyla tekrar mahkemeye verilecek, mahkeme sonuçlanacak ve ondan sonra yatırım yapılıp yapılmayacağı kararı çıkacak ortaya.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.