BELEDİYEYE YOK, PLATFORMA VAR

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün KPSS kursu açması için Odunpazarı Belediye’ye izin vermediğini söyledi.

BELEDİYEYE YOK, PLATFORMA VAR
14 Kasım 2016 Pazartesi 14:01

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Dernekler Paltformu tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde verilen KPSS kurslarını gündeme getirdi. Sallarel, Odunpazarı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hiçbir neden göstermeden Odunpazarı Belediyesi’nin TEOG ve KPSS kursu açmasına izin vermediğini,  Halk Eğitim Merkezi’nin ise 2 yıldır protokol imzlamayarak OMEK’e eğitmen göndermediğini iddia etti.  Odunpazarı Dernekler Paltformu’nun  açtığı KPSS kursları  için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin alıp almadığını soran Sallarel, “Bakanlın gözetim ve denetimi altında mı yapılmaktadır? Verilen bu kurslar kanunlara ve yönetmeliğe uygunmudur? Yoksa geçmişte açtıkları yaz kursları gibi okul dersliklerinde siyaset amaçlı faaliyetler mi yürülmektedir?” dedi.
YASALARA UYGUN MU?
Açılan kursu yanlış bulmadıklarını ancak bu kursların kanunlara ve yönetmeliklere uygun olup olmadığını merak ettiklerini söyleyen Sallarel, “Bakanlığın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kaymakamlığın bilgisi var mıdır? Bu kurslar nerede verilmektedir? Halk Eğitim Merklezi bir devlet kurumu olan Odunpazarı Belediyesiyle 2 yıldır protokol imzalamamışken, Dernekler Platformunun kurs açmasına nasıl izin vermiştir? AKP İlçe Başkanının bu kurslarda siyaset yapması doğru mudur?  Bu soruların bir an önce cevaba kavuşması kamuoyunu rahatlatacağı gibi vicdanları da ra”atlatacaktır" ifadelerini kullandı.
ŞOV DEĞİL HİZMET YAPIYORUZ
Sallarel ayrıca, Odunpazarı Belediyesi’nin yeni stata verdiği desteği eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Volkan Doğan’a tepki gösterdi. Sallarel, “AKP’nin üslubu bozuk ilçe başkanı yine ağzını bozarak, aslında kendine yakışanı yaparak belediye başkanımıza ambulansın arkasında takılan uyanık taksi şöförleri benzetmesi yaparak hem taksici esnafımızı rencide etmiş hem de hakaret etmiştir. Stadın bakımını üstlenmek şov değil hizmettir. Stadı AKP değil, devlet yapmıştır. Siz  sürekli ‘hizmet yok’ diyerek yapılan hizmetleri göremediğinizi düşünüyor, size acilen bir göz doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.