Battal Uyar: Sürecin nasıl işleyeceğini bakanın kendisi bile bilmiyor

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, “Milli Eğitim Bakanlığı , pandemi süreci devam ederken okulları açarak çocuklarımızın sağlığı üzerinden sanal siyasal başarı havası yaratmaya çalışıyor.Sürecin nasıl işleyeceğini Sayın Bakanın kendisi bile bilmiyor” dedi.

Battal Uyar: Sürecin nasıl işleyeceğini bakanın kendisi bile bilmiyor
24 Temmuz 2020 Cuma 12:59

 Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala açıklamalarda bulunan CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, Okullarımızı nitelikli-niteliksiz diye sınıflara ayırarak toplumsal sıkıntılara yol açan Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi süreci devam ederken okulları açarak çocuklarımızın sağlığı üzerinden sanal siyasal başarı havası yaratmaya çalışıyor. Sürecin nasıl işleyeceğini Sayın Bakanın kendisi bile bilmiyor. 2020 LGS sınavlarında alınan başarısız sonuçlar sonrasında ortaya çıkan temel eğitimin yetersizliği, velilerimizi iyi okul iyi öğretmen arayışları telaşına düşürmüştür. Bu kaygılarla başlayan tercih ve kayıt sürecinde kayıt paraları yine gündeme gelmiştir. Adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle veliler, adres bölgesinde okulların donanımı yetersiz ise adres dışındaki okullara çocuklarını kayıt ettirmek istemektedir. Adres dışında bulunan okullara kayıt sırasında yüklü kayıt paraları istenmektedir. Parası olan veliye "adrese kayıtlı" olsa da olmasa da kapıların açıldığı, "öğretmen tercihleri" için yüklü miktarda paralar istendiği ve bu rakamları ödeyen velilerin çocuklarının istediği öğretmenin sınıfına kayıt yapıldığı ile ilgili çok şikayet almaktayız. Bu konunun sorumlusu okulların ihtiyacı için gerekli ödeneği sağlamayan ve kamusal eğitim sorumluluğunu yeterince yerine getirmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'dır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.