BAŞKANLARDAN KAMPANYAYA DESTEK

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu tarafından Eskişehir’e yapılması planlanan termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan destek geldi. Başkanlar, platformun hazırladığı itiraz dilekçelerini imzalayarak, kampanyaya destek verdi.

BAŞKANLARDAN KAMPANYAYA DESTEK
28 Aralık 2017 Perşembe 09:00

“Kentini, toprağını seven herkes karşı çıksın”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskişehir’in en verimli sulu tarım ve hayvancılık arazileri üzerine kurulmak istenen termik santrale, kentini, toprağını, insanını seven her yurttaşın karşı çıkması gerektiğini ifade etti.

Termik santral kurulursa ne olur?

Termik santralin kurulması halinde yaşanacak olumsuzluklar hakkında da bilgi veren Ataç, şunları kaydetti: “Bu tesis ile oluşacak uçucu küllerin asit yağmurlarına dönüşmesi sonucu insan, hayvan ve bitki yaşamı tümüyle olumsuz etkilenecektir. Ovada bulunan gölet, sulama tesisleri, bakım yolları, yeraltı sulama suyu ve tesisleri gibi tüm su kaynaklarının bozulmasına sebep olacaktır.
Bu bölgede bulunan Tarımsal sit alanları büyük zarar görecektir. Santralde kullanacakları soğutma suyu, atık su nedeniyle su kaynakları ve suya bağlı tüm yaşam olumsuz etkilenecektir. Kömürlü termik santralinin yaratacağı hava, toprak, su ve gıda kirliliği nedeniyle bölgede önemli halk sağlığı problemleri meydana gelecektir.

Termik santral, mevcut hava kirliliğinin iyileştirilmesi çalışmalarına karşı olumsuz etki oluşturacak ve hava kirliliğini daha ciddi bir seviyeye taşıyacaktır. Kültür Turizm Bakanlığı tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras”, Ulusal Envanteri Onur Listesi’nde yer alan önemli bir geçim ve gelir kaynağı olan lületaşı ocakları kül deposu altına kalacaktır. Santral, Eskişehir ve çevre köylerdeki doğal güzelliğin bozulması, turizm faaliyetlerindeki canlılığın azalması, konutların ve arazilerin değerinin düşmesi, işsizlik ve göçlerin artması, dolayısıyla ekonomik yapıda bozulmalar olacaktır.”

Kurt’tan el ele mücadele çağrısı

Eskişehir’e yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santral projesine karşı hazırlanan itiraz dilekçesini imzalayarak destek olan Kurt, “Tüm kentimize sahip çıkmasını, kurulmak istenen termik santrale karşı mücadele etmesini istiyorum. Eskişehir kıymetlidir. Sahip çıkalım, çocuklarımıza temiz bir şehir bırakalım. Siz de bu dilekçeyi doldurun, kent konseylerimize teslim edin. Termik santrale karşı hepimizin el ele mücadele etmesi gerekir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.