Başkan Taşel: Şiddet iklimini önlemek hükümetin temel sorumluluğudur.

HDP’nin İzmir İl Örgütü’ne giren Onur Gencer isimli saldırganın parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürmesine tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanlığı yaptığı açıklama ile yaşanan olayı kınarken hükümeti şiddet ikliminin önüne geçmesi gerektiği yönünde uyardı.

Başkan Taşel: Şiddet iklimini önlemek hükümetin temel sorumluluğudur.
18 Haziran 2021 Cuma 20:56

CHP İl Başkanı Recep Taşel tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden parti görevlisi Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet diliyoruz. 
Şiddetin, terörün her türlüsünü kınarken, siyasetçiler için can güvenliği tehdidinin parti genel başkanları düzeyinden il, ilçe binalarına kadar inmesi büyük kaygı yaratmaktadır.   Özellikle son dönemde siyasi alanda artan kutuplaşma ve gerginlik, gazetecilere, siyasetçilere, siyasi odaklara fiili saldırılar artmaktadır. Siyasi partiler demokrasilerin olmazsa olmazı, temel unsurudur.
Bu tür saldırılar karşısında devletin ve güvenlik görevlilerinin azami tedbiri alması zaruridir. Siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak, şiddet iklimini önlemek hükümetin temel sorumluluğudur. 
84 milyonun demokrasi, hukuk, barış, özgürlükler içinde, kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler demokrasiye, hukuk devletine sıkı sıkıya sarılacağız. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.