Başkan Kurt: Seçimlerde hedefim yüzde 50’yi geçmek

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Kurt: Seçimlerde hedefim yüzde 50’yi geçmek
24 Ekim 2018 Çarşamba 16:05

-Eskişehir Hoca’ya teslim olduğuna göre bizim adaylıklarımız da Hoca’ya teslimdir-

Kurt, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir ziyareti sırasında Büyükerşen için söyledi ‘Hocam Eskişehir sana teslim’ sözlerini şöyle değerlendirdi: “Eskişehir’de bir gerçek var. Bunu herkesin bildiği halde bazılarımızın itiraz ettiği bir gerçek. Yılmaz Büyükerşen, 20 yıldır belediye başkanı. Partisi yüzde 20 oy alırken de seçildi, yüzde 1 oy alırken de seçildi. ‘CHP’ye geçerse asla seçilemez’, ‘insanlar CHP’ye oy vermez’ dediler yine seçildi. Dolayısıyla Eskişehir’de, Yılmaz Büyükerşen’in belediyecilik anlamında liderliğini kabul etmemiz lazım. Bunu inkar ederek, bunun karşısında bahaneler üreterek başarılı olunamıyor. CHP’nin Genel Başkanı da aklı başında bir değerlendirme yapmış ve ‘ben Eskişehir’de Aliyle, Veliyle neden uğraşayım. Patrona teslim ederim’ demiş.  Bu bir güvenin işaretidir. Bu bir desteğin işaretidir. Hoca’da bu işte ‘ben varım’ dedikten sonra hele o Genel Başkanın yetkilendirilmesini kamuoyu önünde aldıktan sonra oturup daha titiz çalışmalarla, adaylarla ve belediye meclisi ile ilgili değerlendirmeler yapacak. Bunun sonunda ittifakı bir kez daha bence gerçekleştirecek ve Eskişehir’de başarılı olacağız. Eskişehir, Hoca’ya teslim olduğuna göre bizim adaylıklarımız da Hoca’ya teslimdir. Bunun başka türlü açıklanma şansı yoktur. Ben zaten bir bütünlük içinde hareket etmemiz gerektiğini yıllardır söylüyordum. Dolayısıyla da merkezdeki belediyelerde, dış ilçelerdeki belediyelerde söz sahibi Hoca’dır. Elbette bizi dinler, bize danışır ve gerekli araştırmaları yaptırtır ve o raporlar sonucunda da Eskişehir’in adaylarını belirler. Ben bu dönem geçen döneme göre daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Oy ve belediye başkanlıkları anlamında Eskişehir’de daha iyi yere geleceğimizi düşünüyorum. Geçen sefer şöyle bir şey oldu, Yılmaz Hoca CHP’den ilk defa aday oldu. CHP’nin ruhunu daha henüz tam oturtamamıştı. CHP’liler Hoca’ya acaba diye bakıyordu. Genel Merkez’de ben oldukça farklı kavgalar görmüştüm o konuda. Bu sefer ‘kavgaya gerek yok, buyur Hocam sen yap’ dediler.

 -‘Eskişehir sana teslim Hocam’ dedikten sonra, ben partili olarak çıkıp da tartışmasını yapmam-

Kurt’a geçtiğimiz hafta sonu kendilerine ‘Mücadeleye Devam Ekibi’ adını veren bir grup partilinin ‘ön seçim talebiyle ilgili yaptığı açıklamada soruldu.  “CHP çok sesli bir partidir ve herkes düşüncesini söyler” diyen Kurt, “Bence parti içerisinde ön seçim isteyen arkadaşların olması gayet doğaldır. CHP çok sesli bir partidir ve herkes düşüncesini söyler. Ön seçim de olsa Genel Başkan, Hoca’ya teslim etmiş durumda. CHP tüzüğüne göre; partiyi bağlayan bazı organlar vardır. Bir; Parti Meclisi’nin kararları partiyi bağlar. Kurultay’ın kararları partiyi bağlar ve Genel Başkanın sözleri de partiyi bağlar. Dolayısıyla Genel Başkan ‘Eskişehir sana teslim Hocam’ dedikten sonra, ben partili olarak çıkıp da tartışmasını yapmam. Bu arkadaşlarımız yapıyor, yapabilir. Bu da bizim partimizin geleneklerinde vardır. Parti tüzüğüne göre; aday belirlemesi ön seçimle olabilir, eğilim yoklaması ile olabilir ve merkez yoklaması dediğimiz haliyle olabilir. Genel Başkan bir yetkisini kullanmış ve ‘Hocam sana verdim’ demiş. Bu Eskişehir’de merkez yoklaması anlamına gelir. Bunun karşı düşüncesi olabilir. Arkadaşlarımız ön seçim ister. Ben seçim öncesi parti içi tartışmaları gündemde tutmak istemem” ifadelerini kullandı.

-Adaylık başvurumu ilçe başkanlığımıza yaptım…-

Kurt, adaylık başvurusunu Odunpazarı İlçe Başkanlığına yaptığını açıklayarak,  “CHP kurumsal kimliği olan bir parti.  Adaylık müracaatının nereye yapılacağı belli. Ben Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na adaylık müracaatımı yaptım. Genel Merkez’e gitmeye gerek yok. Burada evraklarımızı verdik. Hoca o değerlendirmeyi zaten yapar. Ben partiliyim ve profesyonel politikacıyım. Yani 24 saat politika yapmak zorunda olan bir insanım. Parti bana nerede görev verirse giderim. İlla burası olsun demem. Bundan önce demedim bundan sonra da demem. Biz politikayı bir şey olmak için değil memleketi kurtarmak için yapıyoruz ama kurtaramıyoruz ne yazık ki” dedi.

                           

-Erman Gölet gidip İYİ Parti’den aday olmaz-

Kurt, CHP’nin eski il başkanlarından Erman Gölet’in Büyükerşen ile yaptığı görüşme ve Gölet’in İyi Parti’den büyükşehir belediye başkan adayı gösterileceği iddialarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:  “Erman Gölet partimizin il başkanlığını yapmış ve önemli görevlerde bulunmuş bir arkadaşımız. Hoca’yla görüşmesi kadar doğal bir şey yok. Adaylık arayışı içerisine girdi mi, girmedi mi bilemem ama girmesi kadar da doğal bir şey yok. Ben İYİ Partililerin iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum. Orada Erman Gölet’in doğru değerlendirilmediğini düşünüyorum ve belki de ziyaret sırasında hiç konuşulmamış bir şeyi bulmaya çalıştılar, öyle olacağını düşünmüyorum. Erman Gölet’in o tür bir yanlışlık içerisinde olacağını düşünmüyorum. Bir kırgınlık olsa da iyi arkadaşım, doğru işler yaptı zamanında. O yüzden gidip İYİ Parti’den aday olmaz, böyle bir beklentisi de olmaz. Diğerlerinin de böyle bir şeyi teklif edebileceklerini düşünmüyorum.”

-Bir kadronun parçası olarak seçildim ama o kadroyu mahcup etmedim-

Kurt, Mart ayında yapılacak seçimlerde Odunpazarı’ndaki oylarını artıracaklarını vurgulayarak, “ 2014  seçimlerinde biz 95 bin civarında oy aldık ve yüzde 39-40’la seçildik. 2019 seçimlerinde benim hedefim yüzde 50’yi geçmektir. Kaç oy kullanılır bilemem bunun da ölçüsü Odunpazarı’nda vardır ve Odunpazarı’nda  tahminim 300 bin civarında seçmen olur. 250 bin civarında oy kullanılırsa yüzde 50+1 koyalım. Hedef budur, bunu da alacağız. Ben bunu taviz vermeden söylüyorum. Yaptığımız araştırmalarda da bu görünüyor. Yaptığımız araştırmalar şu; önceden bir doğrudan seçim anketi gibi değil memnuniyet anketi şeklinde oluyor. Memnuniyet oranları oldukça yüksek. Dolayısıyla bu yüzde 50+1’i almayı garantiliyor gibi duruyor. Beni 2014’te Odunpazarlılar siyasetçi olarak biliyordu. Belediyeciliği yapıp yapamayacağım konusunda düşünceleri yoktu. Bir kadronun parçası olarak seçildim ama o kadroyu mahcup etmedim. Üstüne ekledik, aradaki açığı kapattık. Az parayla daha çok iş yaptık.Belediyeyi aldığımız yer ile şu anda getirdiğimiz yer kıyaslanamaz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.