Başkan Kurt: Biz TOKİ’ye mecbur değiliz, gerekirse kooperatif kurarız…

Odunpazarı Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantısı 24’üncü birleşim 1’inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında yapıldı.

Başkan Kurt: Biz TOKİ’ye mecbur değiliz, gerekirse kooperatif kurarız…
07 Aralık 2018 Cuma 21:30

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 10 gündem maddesi görüşüldü. Bir önceki mecliste komisyonlara havale edilen 10 gündem maddesinden 9’u direkt oylanarak oy birliği ile kabul edilirken Kamuoyu’nda Karapınar 2. Etap Projesi olarak bilinen Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonuna ilişkin imar komisyonu raporu hakkında meclis üyeleri görüş belirtti.

Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy mahallerinde yerinde dönüşümle, sosyal donatılar korunarak ve daha çağdaş yaşam standartlarında ayrık nizam ile 5 ve 6 kat emsal artışına müsaade eden planla ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt; “Burada 2009’da başlayan 1. Etap süreci 2015’de bitti. Kimse ben burada çok iyi iş yaptım diyemez. 18 Ocak 2012’de başlayan 2. Etap çalışması içinde 2,5 yıl boyunca iktidar partisinin belediye başkanı hiçbir çalışma yapamamış.  Biz göreve gelince buranın planlarını yaptırdık. TOKİ bizi dikkate almamış. 2018 Haziran ayına kadar her yazımız ötelenmiş, ertelenmiş.  Biz bu TOKİ’ye karşıyız. Bu TOKİ yoksuldan yana değil. Bu TOKİ ayda 8 bin TL taksitle villa yapan bir TOKİ olmuş. Vadişehir, Ihlamurkent’te ucuz taksitle ev sahibi olacağız diyen vatandaşlarımızın bugün hangi şartlarda, nasıl yüksek ödemelere mahkum olduklarını çok iyi biliyoruz. Ancak burada bu planın yapılması şarttır. TOKİ’yi sıkıştırdık, 2014’den bu yana yapılanları herkes görsün istedik. Fesh etmeyi bile göze aldık. 2018 Haziran ayında TOKİ’den tek kelimeyle aldığımız yetki

üzerine çalışmaya başladık. Bu planı beğenmişsiniz ki komisyondan oy birliği ile geçirmişsiniz.  Hem plan yanlış diyorsanız hem de oy birliği ile geçiriyorsunuz. Yanlış ise kabul etmeyin. Vatandaşlar burada komşuları ile anlaşarak uzlaşarak müteahhit ile anlaşıp 5,6 katlı konutlarını yaptırabilecekler. Şunu bilin biz TOKİ’ye mecbur değiliz. Gerekir ise sosyal belediyecilik anlayışı ile kooperatif kurar, şirket kurar yine bu dönüşümü sağlayarak vatandaşı mağdur etmeyiz. Bu işi bitirelim ve vatandaşın beklentisini göz ardı etmeyelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.