BAŞKAN ADAR İSTANBUL SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Başkan Adar 23 Haziran seçiminin Türk insanın demokrasiye olan inancının ve demokrasiye olan bağlılığının son derece büyük bir işareti olduğunu söyledi.

24 Haziran 2019 Pazartesi 15:48

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Başkan Adar 23 Haziran seçiminin Türk insanın demokrasiye olan inancının ve demokrasiye olan bağlılığının son derece büyük bir işareti olduğunu söyledi.

İstanbul seçmenin nasıl bir yönetim tarzı istediğini kullandıkları oylarla gösterdiğini ifade eden Adar, “Ortada bir mağduriyet vardı. Seçim döneminde kullanılan üslup, tarz toplumu ayrıştırıcı şekilde cereyan etmesine rağmen Sayın Ekrem İmamoğlu gerçek kişiliğini ve CHP’nin tavrını ortaya koyarak son derece olumlu, toplumu birleştirici bir tavır ile seçim kampanyasını yürüttü ve İstanbul seçmeni de nasıl bir seçim kampanyası istediğini, nasıl bir yönetim tarzı istediğini kullandığı oylarla belli ettiler” dedi.

-Ayrıştırıcı üslubun kimseye faydası yok

Ayrıştırıcı üslup içerisinde cereyan eden seçimlerin kimseye faydasının olmadığını belirten Adar, “Bir önceki seçime kıyaslandığında yaklaşık yüzde 10’luk bir oy artışı gerçekleşti. Ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisinin en üst düzey yöneticileri, Cumhurbaşkanı dahil Türk halkının demokrasiye olan inancı konusunda son derece hassas olduklarını ifade ettiler. Ve Sayın İmamoğlu’nun tebrik ederek seçim başarını kutladılar. Önemli bir kazanım oldu. Ayrıştırıcı üsluplar içerisinde cereyan eden seçimlerin hiç kimseye faydasının olmadığını bu seçim sonrası ortaya çıktı” diye konuştu.

-Türkiye’nin geleceğini planlamalıyız

Seçimin geride kaldığını artık normal gündeme dönülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Adar, “Artık normal gündemimize dönmek zorundayız. Türkiye ekonomisi sıkıntı içerisinde. Sanayi, ticaret, ziraat bitme noktasına gelmek üzere. Artık uluslararası olayları da dikkate aldığımızda gerçek gündemimizin İstanbul seçimleri değil, bundan sonra Türkiye’nin geleceğini nasıl planlayacağı ve Türkiye’nin bu sıkıntıları nasıl aşacağını hep birlikte planlamak olduğunu düşünüyoruz. Birbirimizi ayrıştırıcı değil birbirimizi bütünleştirici, kucaklayıcı bir tavır içerisinde olmalıyız. Türkiye’nin en önemli konusu ekonomi artık buna odaklanmak zorundayız. Çevremizde cereyan eden savaştan Türkiye’nin kendisini soyutlayabilmesi ama ondan daha önemlisi, ekonominin çarklarının yeniden döndürülmesi için yapılması gerekenlerin bir an önce başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. İktidar yanlış tavırdan vazgeçip biran önce ekonomiyi yönlendirmeli” ifadelerinde bulundu.

-İlerleyen günlerde Eskişehir’de kutlama yaparız

Eskişehir’de kutlamamaların yapılmamasına ilişkin ise Adar, “Eskişehir il başkanlığı olarak Cuma gününden başlayan İstanbul’da nerede hangi görevler alacağımız daha önce belirlendiği için arkadaşlarımız orada görev alanlarına gittiler. Dolayısıyla seçim kutlamaları Eskişehir’de yapılmadı. Aslında biz bu kutlamaların çok abartılarak yapılmasından yana değiliz. Toplum mademki normalleşecek, bazı şeyleri abartmadan sevincimizi dışa vurarak kutlamaları önümüzdeki günlerde yapabiliriz. CHP’liler bu işin abartısında, kazancında değil. Bu Türkiye’de demokrasinin normalleşmeye gittiğinin ilk adımıdır. Her kesimin bu seçimden alacağı ders olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

-Termik santralden vazgeçin

Son olarak Alpu’da yapılması planlanan termik santral konusuna değinen Adar, “Alpu’da yapılacak olan termik santral meselesi. Kömür çıkarımıyla ilgili yakın zamanda ihale yapılacağı gündemde. Defalarca bunu söyledik, Eskişehir’e termik santral yapılmasını istemiyoruz. Eskişehir’e çok yakın  bir bölge. Orada oluşacak bir olumsuzluk Tepebaşı ve Odunpazarı Bölgelerini kısaca Eskişehir merkezini kısa sürede etkileyecek. Bu noktada hükümeti bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.