Bakanlık yetkilisinin Büyükerşen'le ilgili sözleri Meclis gündeminde

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de kurulması planlanan termik santral konusunda Enerji Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme toplantısını Meclis gündemine taşıdı.

Bakanlık yetkilisinin Büyükerşen'le ilgili sözleri Meclis gündeminde
03 Ocak 2018 Çarşamba 11:53

Çakırözer, Bakanlık danışmanı olduğu iddia edilen Sevda Güner’in Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir’de termik santral istemeyen yurttaşları ile TEMA ve Greenpeace gibi çevre örgütlerini hedef alan açıklamalarını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a sordu.


YETKİYİ KİM VERDİ?


Sevda Güner’in toplantıda Büyükerşen’e yönelik söylediği ileri sürülen “Adam 82 yaşında. Tünelden sonra son ışığı görmek üzere. 82 yaşındaki bir adamın enerjiye ihtiyacı olmayabilir” sözlerini hatırlatan Çakırözer Bakan Albayrak’a şu soruları sordu:
“Eskişehir’deki bu toplantının yapılması talimatını siz mi verdiniz? Haberlerde ismi geçen Sevda Güner Bakanlığınız tarafından mı görevlendirilmiştir? Sevda Güner seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yönelik bu çirkin sözleri sizin onayınızla mı söyledi? Sevda Güner bu sözler için devlet bütçesinden ne kadar danışmanlık ücreti almaktadır?” diye sordu.


Eskişehir’de kurulması planlanan termik santral konusunda geçtiğimiz gün Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde Enerji Bakanlığı yetkilileri tarafından bir bilgilendirme toplantısı yapıldığı Eskişehir basınında yer aldı. CHP’li Çakırözer basında yer alan haberler üzerine toplantıyı Meclis gündemine taşıyarak, Sevda Güner’in hem Eskişehir halkı hem de Yılmaz Büyükerşen’e yönelik itham edici söylemlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a sordu.


SİZ Mİ GÖREVLENDİRDİNİZ?


Hazırladığı soru önergesinde Çakırözer, basında çıkan haberlerde ismi geçen Sevda Güner’in çiftçiye, köylüyü, termik santral istemeyenler ile Eskişehir’in seçilmiş isimlerine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, Bakan Berat Albayrak’a sordu.
Sevda Güner’in Bakanlık personeli olup olmadığını soran Çakırözer, Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti, “Eskişehir’deki bu toplantının talimatını siz mi verdiniz? Böyle bir toplantının yapıldığından Bakanlığınızın ya da sizin haberiniz var mıdır? Verilen mesajları onaylıyor musunuz?


YAPTIRIM UYGULANACAK MI?


Haberlerde ismi geçen Sevda Güner Bakanlığınız tarafından mı görevlendirilmiştir? Sevda Güner Bakanlığınız bir personeli midir? Sevda Güner Bakanlığınızın bir personeli değilse, Bakanlığınızla ilişkisi nedir? Sevda Güner ve yönetiminde olduğu Danışmanlık şirketine bu açıklamalar nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?


BU SÖZLER İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDENİYOR?


“Sevda Güner’in katıldığı toplantılarda Enerji Bakanlığı Stratejik İletişim Danışmanlığı sıfatını kullandığı ileri sürülmekte. Sevda Güner ya da onun yöneticisi olduğu bir Danışmanlık şirketinden Bakanlığınız tarafından hizmet almakta mıdır? Alınıyorsa aylık/yıllık ne kadar danışmanlık ücreti ödenmektedir?”


Sevda Güner’in termik santrale karşı çıkan TEMA’nın Almanya tarafından kullanıldığını, Alman vakıfları tarafından desteklendiğini ileri süren açıklamalarını da Bakan Albayrak’a soran Çakırözer şu ifadeLeri kullandı:
“Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Türkiye’nin 69 ilinde koruma kurullarının doğal üyesi.  Siz de danışmanınız Sevda Güner gibi TEMA’nın   Almanya tarafından kullanıldığını, Alman vakıfları tarafından desteklendiğini düşünüyor musunuz? Bu açıklamaları onaylıyor musunuz?  Sizin bilginiz dahilinde mi yapıldı?” dedi.


BAKANLIK BÜROKRASİSİ İLE ÇIKAR İLİŞKİSİ VAR MI?


Çakırözer’in yanıtlanmasını istediği diğer sorular şöyle;
“Basında yer alan haberlerde Sevda Güner’in Bakanlığınızın ÇED Başkanı Oğuz Güner ile birlikte Türkiye’nin pek çok yerinde birçok ziyareti birlikte gerçekleştirdiği yer almaktadır. Enerji Bakanlığının üst düzey bir bürokratı olan Oğuz Güner’in bir özel şirketin iletişim danışmanı Sevda Güner ile herhangi bir akrabalık ya da iş çıkar ilişkisi bulunmakta mıdır? Eğer böyle bir ilişki var ise, bu Enerji Bakanlığı açısından bir çıkar çatışması oluşturmaz mı?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.