AYM KARARI YOK SAYILIYOR

Kristal İş’in aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesinin ardından cam işçileri haklarını aramaya devam ediyor. Sabah saatlerinde fabrika önünde Bakanlar Kurulu kararını protesto eden cam işçileri yaşanan durumun hukuksuz olduğunu ve grev kararının Milli Güvenliği etkilemediğini savundu.

AYM KARARI YOK SAYILIYOR
24 Mayıs 2017 Çarşamba 12:01


Türk İş Eskişehir Şube’ni ziyaret eden Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve sendika üyeleri, Bakanlar Kurulu’nun daha önce Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığını söyledi. Akyazı, “Grev kararımız Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi. Biz biliyorduk ki cam üretiyoruz. Ancak silah üretiyormuşuz da haberimiz yok. Ülkenin Milli güvenliğini tehdit ediyormuşuz. Biz Kristal İş Sendikası olarak Anayasal haklarımızı kullanmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bizim elimizde iki yıl önce Anayasa Mahkemesi’ne ait grev ihlalini içeren karar var. Bu bilinmesine rağmen Anayasa Mahkemesi’nin kararları ihlal edildi. Daha ileri demokrasi getireceğiz diyenler Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını dinlemez hale geldiler. Biz ülkede hangi mahkemeye müracaat edeceğiz. Onu da bize siyasi iktidarlar söylesin ona göre hareket edelim.” dedi.  

Grev karanın ertelenmesi durumda yaşanacak duruma da dikkat çeken Akyazı şunları söyledi: “Kamuoyunda şöyle bir algı var. Bu bir grev ertelemesi değil grev yasaklanması. 60 gün içerisinde bizim aramız bulunmazsa yüksek hakime gidiyor. Bu süreçte sendika aradan çekiliyor ve bizim hakkımızda yüksek hakim karar veriyor. Bizler 60 gün içerisinde Yüksek Hakim’e müracaat etmezsek bizim de yetkimiz düşüyor. Bu işin her yönü işçi sınıfını zarar uğratıyor.”
 
Türk İş Eskişehir Şube Başkanı Necat Kılıç ise, Kristal İş’in grev kararının işçilerin demokratik hakları olduğuna değindi. Hak arayışında demokratik yolların tıkanmasının insanları gayri meşru yollara sapmasına neden olabileceğini kaydeden Kılıç, “Bakanlar Kurulu’nun mazeretini makul görmüyorum. Doğru değil. Memleketin güvenliği ile ilgili bir kurum değil burası. İşi cam üretmek. Bu kararın Bakanlar Kurulu’nda tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Demokratik ülkelerde hak arama demokratik yollarla olur. Eğer siz demokratik yolları tıkarsanız insanların gayri meşru yollara sapmasına sebep olursunuz. Biz Türk İş olarak gayri meşru yolları denemedik, denemeyeceğiz ama hakkımızı almak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz.” açıklamalarında bulundu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.