“Atçılığın merkezi Mahmudiye’ye hipodrom kazandırılmalı”

Türkiye’de atçılığın merkezlerinden biri olan Mahmudiye’de uzun süredir atıl durumda bırakılan hipodrom Meclis gündemine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında, Türkiye Jokey Kulübü Mahmudiye Harası’nın kapatılmasıyla birlikte hipodromun atıl durumda bırakıldığını hatırlatarak, ilçeye kazandırılmasını istedi.

“Atçılığın merkezi Mahmudiye’ye hipodrom kazandırılmalı”
13 Temmuz 2020 Pazartesi 14:55

Çakırözer, “Mahmudiye Türkiye’nin en iyi, en çevik, en sağlıklı atlarının yetiştirildiği ilçe.  Ama burada hipodrom standartlarında olan idman merkezi bir türlü hipodrom merkezine dönüştürülmüyor. Eskişehir ve Mahmudiye’deki hayvan sevgisini hem bir sportif faaliyetle sosyal yaşama kazandırmak hem de bölgede tarım, yem, hayvancılık, veteriner bilimleri sektörlerinde canlılığın da kazandırılması adına bu idman merkezi bir an önce hipodroma dönüştürülmeli” çağrısında bulundu.

HİPODROMA DÖNÜŞTÜRÜLEREK İLÇEYE KAZANDIRILMALI

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında iktidara çağrıda bulunarak Mahmudiye’de yıllardır atıl durumda bekletilen idman merkezinin hipodroma dönüştürülerek, ilçeye kazandırılmasını istedi. Mahmudiye’nin atçılığın merkezi olduğunu belirten Çakırözer, hem ilçe mülkü idare amirlerinin hem de bölge halkının buradaki idman merkezinin hipodroma dönüştürülmesi için girişimlerde bulunmalarına rağmen projenin hayata geçirilmediğini aktardı.

BAŞKA ŞHİRLERE AÇILDI

Mahmudiye’de Türkiye Jokey Kulübü’ne ait arazide hem çim pistinin hem de kum pistinin olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Bir alan var, hipodrom standartlarında olan bir idman merkezi var ama biz bunu bir türlü bir hipodroma dönüştüremiyoruz. Gerekli tüm ekipmanlar var ama devlet eliyle yapılan yatırımlar maalesef atıl bırakılıyor. Türkiye’nin başka illerinde hipodromlar açıldı ama Mahmudiye’de açılmadı” dedi.

SADECE ATCILIK DEĞİL, TARIM VE HAYVACILIK DA KAZANACAK

Türkiye'nin en iyi, en çevik, en sağlıklı atlarının Mahmudiye’de yetiştirildiğinin altını çizen Çakırözer, “ Hem çim pist hem kum piste sahip olan bu idman merkezinde bir an önce gerekli çalışmalar yapılarak hipodrom olarak kullanıma açılmasının hem ilçemize hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlayacaktır. Bu alanın hipodroma dönüştürülmesi Eskişehir ve Mahmudiye’deki at, hayvan sevgisini hem bir sportif faaliyetle sosyal yaşama kazandıracak ama aynı zamanda orada tarım, yem, hayvancılık, veteriner bilimleri ve ilaç olmak üzere turizm sektörleri arasında da sıkı bir sinerji yaratacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.