Arslan Kabukcuoğlu:Ak Parti Hükümetinin yarattığı sadaka kültüründen, engelli vatandaşların da paylarına düşeni aldı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM'nde düzenlediği basın toplantısında, engelli vatandaşların sorunlarını gündeme getirerek, Ak Parti Hükümetince engelli vatandaşların sahipsiz bırakıldığını, İYİ Parti’nin bu konuda geniş çözümler hazırlamış olduğunu ifade etti.

Arslan Kabukcuoğlu:Ak Parti Hükümetinin yarattığı sadaka kültüründen, engelli vatandaşların da paylarına düşeni aldı
09 Aralık 2022 Cuma 14:27

Ak Parti Hükümetinin yarattığı sadaka kültüründen, engelli vatandaşların da paylarına düşeni aldığını söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu, “ Ak Parti hükümeti, engelli bireylerimizi, maddi yardım adı altında oyalamaktadır. En düşük engelli yardımı, İYİ Parti iktidarında, asgari ücret seviyesine çıkartılacaktır.  Devletin bakım evlerinde tuttuğu ihtiyaç sahiplerine aylık masrafı 10.000 TL civarındadır. Bunun yanında AK Parti hükümetinin engellilere bazı kalemlerdeki destekleri şöyledir; %40-69 engellilere ayda 1.226 TL. %70 ve üzeri engellilere ayda 1.840 TL maaş verilmekte olup, engelli yakınına ayda 1.226 TL, evde bakım için ise aylık 3.340 TL’dir. Değerli basın mensupları, açlık sınırın 7.786 TL olduğu bir ülkede, bu yardımlar Ak Parti hükümet tarafından yeterli görülmektedir. Yapılan bu yardımların hiçbirisi, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, onlar için yaşamı erişilebilir kılmaya yetmez. Engelli vatandaşlarımıza reva görülen bu miktardaki yardımlar ile Ak Parti Hükümeti, ancak kendi propagandasını yapar.  “ dedi.

           

            İYİ Parti’nin, Engelsiz Yaşam Çalıştayı ile, 36 ana başlıkta, engellilerin hayatını kolaylaştıracak tedbirleri belirlediğini, bu tedbirlerin 6’lı masanın adayının Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra hayata gececiğini söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “ Öncelikle Cumhurbaşkanlığına bağlı Engelliler İdaresi Başkanlığı kurulacak, parlamenter sisteme geçildiğinde, bu başkanlık, başbakanlık müsteşarlığına dönüştürülecektir. Böylelikle, ülke genelinde engelli bireylerimizin sorunları, bu sorunların çözümleri ve koordinasyonu, tek elden takip edilecek, şehir içinde, şehirlerarasında oluşabilecek dengesizliklerin önüne geçilecektir. Tüm bebekler, yakın takibe alınarak, ortaya çıkabilecek fiziksel ve zihinsel yapıdaki sapmalara, erken müdahale yapılacak, bu sapmalar önlenebilecektir. Toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak için engelsiz yaşam dersi müfredatımıza dâhil edilecektir. . İş hayatında ve sosyal yaşantılarında dışlanma riskiyle karşılaşmamaları için sisteme dahil edeceğimiz koçluk modeli ile engelli vatandaşlarımıza, sürekli destek sağlanacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.