Arslan: Eskişehir’e uğramayacak, kentin sorunlarına çözüm üretmeyecek siyasi aktörler bu kentte ciddi haksızlıktır

CHP Eskişehir 3. sıra adayı İbrahim Arslan, Masaüstü Programında Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı. Arslan, CHP’nin Eskişehir’de 1. Parti olacağını belirtirken, halkın kararını çoktan verdiğini ifade etti. Arslan bazı vekil listelerini işaret ederek, “Aslolan millet, biz onları temsil etmek ile görevliyiz. Bu nedenle Eskişehir’i anlamak ve Eskişehir’i özümsemek önemli. Bu noktada listelerde Eskişehir ve Eskişehirli duygusunun öne çıkması gerekiyor. Fakat biz bu duyarlılığı bazı listelerde görmüyoruz” dedi.

Arslan: Eskişehir’e uğramayacak, kentin sorunlarına çözüm üretmeyecek siyasi aktörler bu kentte ciddi haksızlıktır
30 Nisan 2023 Pazar 14:19

Seçim çalışmaları nedeniyle yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Arslan, sokatat olağanüstü bir seçim arzusu gördüklerini. Bu noktada halkın siyasetten daha ileride olduğunu ifade etti. Seçimin ülke insanı tarafından 2 yıldır tartışıldığını belirten Arslan, “Her ne kadar seçim takvimi çok farklı gelişse de bana göre seçim Türkiye’nin 2 yıldır gündeminde. Pandemi dönemi ve ardından yaşanan kriz, ardından ağır sonuçları olan deprem… Sanki seçim çok kısa bir sürece sıkıştırılmış izlenimi olsa da takvim olarak Türkiye seçimi yaklaşık 2 yıldır tartışıyor. İnsanlar yaşadıklarına paralel olarak kararını vermiş. Pandemiden itibaren bakarsak toplumun pek çok kesiminin, sorunlar karşısında sahipsiz kaldığını gördük. Şuanda etkilerini fazlasıyla hissettiğimiz ekonomik krizde geldiğimiz noktada orta direk diye bir sınıf kalmadı. Hangi kesimden bakarsanız bakın Türkiye bugün ciddi bir yoksulluk ve gelir adaletsizliği içinde. Tüm bunlar göz önüne alındığında insanlarımızı kararlı ve değişim arzusu içinde olduğunu görüyorum.” dedi.

CHP 1. Parti olacak

Arslan, Eskişehir’de çıkacak olan sandık sonuçları ile tahminin sorulmasını üzerine, “Özel de partim yani CHP Eskişehir’de birinci parti olacağından şüphe duymuyorum: Ayrıca ittifakcephesinden baktığımız zaman Millet İttifak’ın Cumhur İttifakına karşı bariz bir üstünlük sağlayacağını düşünüyorum” dedi. AK Parti oylarındaki kaybın dedillerinin aleni olduğunu vurgulayan Arslan, “AKP, Türkiye demokratik siyasi hayatına başladığında %34 ile yola çıkmıştır. 2014 yıla kadar yolu tek başına kendi yürümüştür. O dönem oyu %49’lara kadar çıkmıştır. Daha sonra yaşanan kopuşlar AK Parti’yi bir ittifak arayışına itmiştir.  Bugün bizi altı benzemezler olarak eleştirenlerin hangi partililere ile yan yana geldiğine bakmak lazım. AK Parti bugün DSP’nin oylarına muhtaç bir hale gelmiştir. Millet İttifakının ortak yanlarını öne çıkaran, Türkiye’nin çok temel sorunlarına çözümlerden oluşan somut mutabakat metni hazır. Bizim iddialarımız uygulayacağımız politikalar çok nettir. Siyasi rakiplerimizin böyle bir çalışması kuskusuz var. Ancak halkımızın önüne koyabilecekleri bir şey yok. 21 yıldır ülkeyi yöneten siyasal anlayışın ülkeyi getirdiği yer ortadayken, halka bir şeyler vaat edemez” dedi.

Bazı listelerde Eskişehir yok

AK Parti vekil listelerinin çok eleştiri aldığının hatırlatılması üzerine Arslan, bir Eskişehirli olarak vekil listelerinde Eskişehir’i anlayan ve özümseyen isimlerin olması gerekliliğine vurgu yaptı. AK Parti’nin vekil adayı tercihlerinin aday kaybına yol açacağını tahmin ettiğini belirten Arslan, “AK Parti’de siyaset yapan, ortaya emek koyan arkadaşlarımıza da bir haksızlık söz konusu. Ancak başka bir partinin iç meselelere girmek çok doğru olmaz. Fakat konuya bir Eskişehir edasıyla yaklaştığım zaman aslolan millet, biz onları temsil etmek ile görevliyiz. Burada Eskişehir ve Eskişehirli duygusunun öne çıkması gerekiyor. Bu nedenle Eskişehir’i anlamak ve Eskişehir’i özümsemek önemli. Fakat biz bu duyarlılığı bazı listelerde görmüyoruz.   Buradan hareketle seçimlerden sonra bir daha Eskişehir’e uğramayacak, Eskişehir’in dertleri ile ilgilenmeyecek, kentin sorunlarınaçözüm üretmeyecek siyasi aktörler bu kentte ciddi haksızlıktır. Geçmişte bu kent bunun acılarını çok çekmiştir. Eskişehir temsilcilerinin listesi oluştururken bunların dikkate alınması gerekiyordu. Ben bu nedenle Eskişehirlilerin bunları dikkate alarak oy kullanacağını düşünüyorum” dedi.  AK Parti 1. Sıra adayı Fatih Dönmez’in ilk demecinde Seyitgazi yolunun yapılacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatan Arslan, “20 yıldır yapılmayan yol bugün tekrar vaat olarak veriliyor. Bu tuhaf bir durumdur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.