Arslan: Bir bölgenin Afet Riskli Alan ilan edilmesi yetkisi kimdedir?

Arslan: Bir bölgenin Afet Riskli Alan ilan edilmesi yetkisi kimdedir?
08 Kasım 2018 Perşembe 15:02

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan, Bakanlar Kurulu kararıyla afet riskli alan ilan edilen 8 mahalle ile ilgili Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin ‘haklı çıktık’ değerlendirmesinde bulunan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’a kamuoyu doğru bilgilendirilmesi amacıyla bazı sorular yöneltti.

İşte Arslan’ın o soruları:


1- Bir bölgenin Afet Riskli Alan ilan edilmesi yetkisi kimdedir? Çevre ve Şehircilik Bakanının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunun mu, Büyükşehir belediyesinin mi?
 

2-Danıştay bu alan ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını kime karşı vermiştir? Bakanlar Kurulu kararına mı, Büyükşehir belediyesine mi?
 

3-16 yıldır ülkeyi tek başına kim yönetmektedir? Bakanlar kurulu hangi siyasi partinin üyelerinden oluşmaktadır?
 

4-Gündoğdu mahallesinin bir bölümü de Afet riskli alan ilan edilmiştir ve halen de öyledir! Bu mahalle hangi tarihte ve kim tarafından Afet riskli alan ilan edilmiştir?
 

5-Gündoğdu mahallesi geçmiş dönemde AKP tarafından yönetilen Odunpazarı belediyesi tarafından Afet riskli alan olması için teklif edilmemiş midir?
 

6-AKP il başkanı Sayın Zihni Çalışkan, AKP Odunpazarı ilçe başkanı Sayın Volkan Doğan, il yönetim kurulu üyeleri Sayın Adem Kara ve Sayın Orhan Durmuş o tarihte AKP Odunpazarı belediye meclis üyesi değil midir?
 

7-CHP ve Meclis üyeleri olarak, Gündoğdu mahallesinde yaptığımız toplantılarda bu karara neden karşı çıktığımızı halka anlatırken, AKP’li Başkan ve yöneticiler ise halka aynı tarihlerde neler anlatmışlardır?
 

8-Gündoğdu’da gerek zemin ve gerekse zemin üzerindeki yapılarla ilgili, teknik raporlar sizce yeterli midir?
 

9-Gündoğdu’da yetki ilan edildiği günden bu yana Çevre ve Şehircilik bakanlığındadır. Bakanlık aradan geçen uzun yıllara rağmen, yetkiyi belediyeye devretmediği gibi kendisi de hiç bir şey yapmayarak mağduriyeti artırmıştır. Sayın il başkanı Aradan geçen süre içinde vatandaşın mağduriyeti hakkında ne düşünmektedir?
 

10-AKP hali hazırda yine tek başına iktidardır ve Bakanlar Kurulu AKP mensuplarından kuruludur. Konuyu yargı kararına bırakmadan, alınacak yeni bir bakanlar kurulu kararıyla Gündoğdu Afet riskli alan kapsamından çıkarılabilir. Sayın il başkanının böyle bir talep ve düşüncesi var mıdır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.