“Anket sonuçları tek adamı mutlu etmiyor”

CHP Milletvekili Usluer, anket sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmediğini belirterek, “Hala Cumhurbaşkanı’na gönderilmemiş, onaylatılmamış bir referandum var. Çünkü anket sonuçları onları mutlu etmiyor” dedi.

“Anket sonuçları tek adamı mutlu etmiyor”
02 Şubat 2017 Perşembe 15:20

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemi değerlendirdi.
Usluer, anayasa değişikliği ve referandumla ilgili konuştu. Usluer, Nisan ayında yapılması tahmin edilen referandumun ülkenin geleceğini etkileyeceğini belirterek, ancak anayasa teklifinin içeriğinin halka açıklanmak istenmediğini söyledi.  Referandumda ‘evet’ demeyi düşünenlerin ciddi bir kısmının kararsız olduğunu ifade eden Usluer, “Bu tavırlarında çok haklılar. Niye? Çünkü milletvekillerinin bile içeriğini bilmediği bir anayasayı halk nasıl bilsin. Onara neye evet dediklerini söylemek gerek. Hayır oyu kullanacaklarını açıklayanlara çok ciddi bir baskı uygulanıyor. Suç işlemiş muamelesi yapılıyor” dedi.
SİYASİ KİMLİĞİM İKİNCİ PLANDA
Kentte yürüttüğü ‘hayır’ çalışması hakkında da bilgi veren Usluer, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı. Yaşanan süreçte siyasi kimliğini ikinci plana attığını anlatan Usluer, “Önce bir vatandaş, bir anne olarak huzursuz uyuduğum için bu kadar hararetle anlatmaya çalışıyorum. Her zaman söyledim şimdi de söylüyorum umudum ve inancım tam” ifadelerini kullandı.
UMUTLARINI ALDILAR İNSANLARIN
Son anketleri değerlendiren Usluer, “İnsanlar bir partiye oy vermediklerinin farkında, rejimin değiştirilmeye çalışıldığının farkında. Gözlemlediğim önemli bir şey var o da şu; vatandaş ‘hayır diyeceğim ama evet çıkacak’ diyor. Umutlarını aldılar insanların. Biz güçlü olsak da bir yolunu bulup eveti çıkarırlar düşüncesi yoğun. Güçlü olduğumuzu onlara anlatmak ve yüreklendirmek bizim boynumuzun borcu” diye konuştu. 
ÜLKEMİZ EN KÖTÜ İKİ YILINI YAŞIYOR
Hükümet temsilcilerinin “Biz fiili durumu anayasal hale getirmek istiyoruz, derdimiz budur yoksa bu halde ülkede kaos devam eder” yorumlarını da eleştiren Usluer, “Şimdi bunu savunanlara söylemek istiyorum; 2 yıldır fiili olarak başkanlıkla yönetilen bir ülke ve başkan olan birisi yasal koruma kazandığında ne değişecek? Dolar 2 lira mı olacak? Canlı bomba eylemleri, sokak ortasında patlayan bombalar mı duracak? Bugün Cumhurbaşkanının isteyip de yapamadığı bir şey yok, anayasaya aykırı ama her istediğini yapıyor. Ve ülkemiz en kötü iki yılını yaşıyor. Yani bu durumu zaten fiili başkanlığa borçluyuz. Fiili başkanlığa anayasal statü kazandırmak bu krizi çözmez daha da büyütür” dedi.
80 MİLYONUN KADERİNİ TEK BİR KİŞİ BELİRLEMEMELİDİR
Bütün yetkilerin tek adamda toplanmasını diktatörlük olarak yorumlayan Usluer, “Peki bütün yetkiler nasıl tek adamda toplanıyor? Partisinin genel başkanı olduğu için milletvekili listelerini kendi yapıyor. İstediği zaman OHAL ilan edip muhalefetin seçim çalışmalarını engelleyebiliyor. Doğal olarak seçimi kendi partisi kazanıyor. Yani milletvekillerinin çoğun kendisine bağlı olmuş oluyor. Yetmiyor, dışarıdan başkan yardımcısı ve bakanlar atıyor, ülkeyi kendi memurlarıyla yönetiyor. Yüksek yargı organlarının üyelerini ya kendi seçiyor ya da kendi emrinde olan milletvekilleri seçiyor. Yani yargı bağımsızlığı bugünkü halinden bile kötü duruma geliyor ve ortadan kalkıyor. İşin özü bütün kuvvetler ayrılığını tek adam birliğine dönüştürüyor. Bütün bunları yaptıktan sonra, eğer beğenmezse seçimleri iptal edip meclisi feshedebiliyor. Bu kadar yetki tek bir insana verilemeyecek kadar fazladır. Bu milli iradeye saygısızlıktır. 80 milyonun kaderini tek bir kişi belirlememelidir. Bunu düşünerek bu yetkileri babamın oğluna bile vermem demiştim hala da öyle düşünüyorum” diye konuştu.
BU DÜZENİ KALICI KILMAK İÇİN OY VERMEK İNTİHAR OLUR
Usluer, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Gelirimiz azalıyor, adaletsizlik artıyor, işsizlik yükseliyor, paramız değer kaybediyor. 26 Ocak 2017 itibariyle işsiz vatandaşlarımızın sayısı resmi rakamlara göre: 3 milyon 647 bin kişi. Gerçek işsiz sayısı ise: 5 milyon 924 bin kişi. İşsiz kadınlar: 1 milyon 579 bin kişi. İşsiz gençler: 1 milyon 79 bin kişi. Türk Lirası son 2 yılda 150 para birimi içerisinde en çok değer kaybeden 12’inci  para birimi oldu. Yolsuzluk algısında 11 ülkenin daha gerisine düştük. 176 ülke arasında 75. sıradayız. Hukukun üstünlüğün sıralamalarında 40 ülkenin daha gerisine düştük. 113 ülke arasında 99. sıradayız. Basın özgürlüğü sıralamalarında 9 ülkenin daha gerisine düştük. 199 ülke arasında 71. sıradayız. Bütün bunlar zaten yeteri kadar ülkeyi yıpratmışken bu düzeni kalıcı kılmak için oy vermek intihar olur.”
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.