ALKAN SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ, 1 MAYIS'A DİKKAT ÇEKTİ

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Faik Alkan seçim sonuçlarını değerlendirdi.

ALKAN SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ, 1 MAYIS'A DİKKAT ÇEKTİ
02 Nisan 2019 Salı 15:27

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Faik Alkan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yazılı açıklama yapan Alkan, işçi ve emekçilerin iktidarı uyardığını ifade ederek, “31 Mart yerel seçimlerinde işçi ve emekçiler siyasal iktidarı uyarmış ve temel sorunlarının çözümünü bir nevi istemişlerdir. Belki de ülke tarihinin en ağır ekonomik krizini yasadığımız bugünlerde işsizlik rakamları sadece birer istatistikten ibaret değildir. Somut gerçekliğimiz: işsizlik, evine ekmek götüremeyen, çocuğuna harçlık veremeyen ve umudunu kaymeden insanlar yani bu ülkenin emekçileri 31 Mart seçimlerinde oluşturulan yapay gündemlere ve kamplaştırma politikalarına emekçiler en güzel cevabı verdi. Birlikte yaşam iradesini ortaya koyan Türkiye işçi ve emekçileri artık bu durumu 1 Mayıs Birlik ve Mücadele gününde taçlandıracaktır” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramına dikkat çeken Alkan, “Eskişehir’de oluşan bahar havasını ayrı ayrı alanlarda değil bir alanda bütün emek örgütleriyle birlikte kutlamak istiyoruz. KESK olarak isçi ve emekçilerin birliğini savunuyoruz. Bu nedenle çalışmalara başladık.  1 Mayıs’ın ortaya çıkardığı tarihsel birikimi iyi değerlendirip herkesin katkı sunması gerekmektedir. Hiç olmadığı kadar ağır bir tarihsel sorumlulukla karşı karşıyayız” ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.