ALİ BABACAN AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlitke yeni bir parti kurmaya hazırlanan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, kurucusu olduğu AK Parti'den istifa etti.

ALİ BABACAN AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
08 Temmuz 2019 Pazartesi 13:26

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlitke yeni bir parti kurmaya hazırlanan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, kurucusu olduğu AK Parti'den istifa etti. Babacan, AK Parti'den 18 yıl sonra istifasını duyurdu metinde yeni parti hazırlıklarına ilişkin ilk resmi açıklamasını paylaştı.
2001 yılında kurulan AK Parti'nin kurucuları arasından olan ve AK Parti iktidarında 13 yıl boyunca ekonomi sorumlu Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Ali Babacan, "Kamuoyunun bilgisin" başlığı ile yaptığı yazılı açıklamasında AK Parti'den istifa ederek yeni parti ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Babacan'ın yaptığı açıklamasında yeni parti ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte, aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirci olmuştur.
İnanıyorum ki, karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başlamak gerekmektedir.
Bu gerçekler dikkate alındığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeliğimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulaştırdım.
Hepimizin amacı ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye’yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır. İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.