AKŞENER ESKİŞEHİR'DE VATANDAŞLARA SESLENDİ

Odunpazarı Meydanı’nda Eskişehirlilere seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Dün Gaziantep’te yaşadıklarımızdan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı, OHAL’siz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi”

AKŞENER ESKİŞEHİR'DE VATANDAŞLARA SESLENDİ
03 Haziran 2018 Pazar 15:28

Referandum sürecinde de  Eskişehir’e geldiğini belirterek sözlerine başlayan Akşener, şöyle konuştu; “24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan’da referandumda da buraya gelmiştim. Pek çok şehirde salon bulamazken, Eskişehir bir başkaydı. Burada huzurunuzda bugün içinde Belediye Başkanımız, hocamız Sayın Yılmaz Büyükerşen’e saygılarımı sunuyorum. Eskişehir’de o zaman da çok nazik ve zarif bir şekilde karşılanmıştık. Hele dün Gaziantep’te yaşadıklarımızdan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı, OHAL’siz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi. 24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sonucu itibarıyla ne olacak, hepimizin kendisine sorması gereken bir seçim. Tek adamlık anlayışı ile bu ülke yönetildi. Sonra hızlı bir biçimde bu tek adamlık yetkileri yetmedi, her şey hukuki olarak tek bir adamın iki dudağının arasına sıkıştırılsın diye bir partili Cumhurbaşkanlığı talebi ile karşı karşıya kaldık.

OHAL’DE REFERANDUMA GİTTİK

Bu sebeple referanduma gittik ve 16 Nisan’da bu referandumun sonucu itibarıyla hukuk dışı, OHAL döneminde referanduma gittik. YSK’nın mühürsüz oylarla ilgili son dakikada aldığı kararla beraber, hadi doğru edelim sonucu, yüzde 51’le zar zor aldılar. Aziz milletimiz bir karar verecek. 24 Haziran’da bu ülkenin kuruluş iradesi ortadan kalkacak mı, kalkmayacak mı? Elbette ki kaldırmayacağız! Bu devleti yönetmek yerine ele geçirmeyi öne koydular. ‘Devlet eşittir = asker’ kabul ettikleri için, ‘devlet = yargı’ kabul ettikleri için ilk hedefleri ordu oldu. FETÖ elebaşı ile el sıkıştılar. Ortak noktaları bu ülkenin kuruluş felsefesine duydukları alerjiydi. Ve hatırlayın bu işbirliğinin sonucunda önce Ergenekon, Balyoz ve diğer davalar başladı. Bu ülkenin paşaları birer birer yargılandılar. Ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘Terör örgütü başı’ olarak yargılandı ve hapsedildi. Bunlar olurken Zekeriya Öz’e zırhlı Mercedesler verildi.”

İHTİYAÇ YOKSA NEDEN OKUL YAPTINIZ

Okumuş gençlerin çoğunlukta olduğu Eskişehir’den sesleniyorum. O kadar üniversite yapıyorlar için de hoca yok. Bina yapmayı çok seviyorlar ama içinde hoca yok. Niye bu devasa okullar kuruldu bugün biliyorum ki lise mezunu gençlere iş veremedikleri için dört yıl ötediler. İhtiyaç olmayan bölümlere gençler gönderilmiş o gençler bugün işsiz ve bu gençler bugün Türkiye’yi terk etmekten başka bir şey düşünmüyorlar. Bugün Aziz Sancar’ın ilkokul ve lise öğretimi daha mı iyiydi? Sancar Mardin’de okudu ve Nobel ödülü aldı.  Dün savaş açtıkları cumhuriyet evlatlarına eğitim yolu ile bu fırsatı sunarken, bugün Mardin’in bir köyünden yeni bir Aziz Sancar’ın çıkması imkânsız. Zengin çocuğu, fakir çocuğu, iyi okul, kötü okul, devlet okulu,özel okul iyi öğretmen, kötü öğretmen, performans sistemi bütün bunlar eğitimin içinde tükürdüklerinin ispatıdır. Atanamayan öğretmenler. Kardeşim ihtiyacın yok bu kadar okulu niye açtın.

BİLEREK ÜLKEDE BUĞDAY BİTİRİLDİ

Bilerek ülkede buğday bitirildi, hayvancılık bitirildi. Buğday ambarı Konya’da buğday ithal edilmiş, mısırın Amerika’dan, mercimeğin kanadan dan alındığı Fransa’dan saman alınıyor hem inek hem saman aynı anda ithal ediyoruz. Gıdasını kendine göre kendisine yetecek derecede tanzim edemez ise o ülkenin bekası kalmaz. Bu sürdürülebilir bir sistem değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.