AK PARTİLİ ADAYLARDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

15 Ocak 2019 Salı 14:58

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-Herkesin oyuna talibiz-

Sağ seçmenden CHP’ye giden oylarla ilgili konuşan Sakallı, “Oyların parsellendiği bir dünya yok. Biz Eskişehir’deki tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Sadece ‘Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi seçmenlerinin oylarına değil Eskişehir’de yaşayan, hangi partiye mensup olursa olsun tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bu bir yerel seçim, mutlaka genel seçimlerden daha farklı sonuçları olacak” dedi.

-Seçmen kaydırma iddiaları-

Çalışkan, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın seçmen kaydırma iddialarıyla ilgili, “Buna ilişkin Nüfus Müdürlüklerimiz çalışıyor. Algıyı yönetmek adına sadece bunu AK Parti organizasyonu gibi göstermek yerinde değil. Şehrimizden farklı şehirlere kaymanın olduğunu görüyorsunuz. Aslolan herkesin yaşadığı yerde oy kullanmasıdır” ifadelerini kullandı. 

-Adaylara yönelik eleştiriler-

Çalışkan, adaylara ilişkin yapılan eleştirilere ise, “Adaylarımızın hepsi teşkilat adayları. Hiçbiri teşkilatımıza uzak insanlar değil. Kuruluşundan beri birlikte çalıştığımız, birbirimizi çok iyi tanıdığımız arkadaşlarımız. Güçlü bir aday yapısıyla giriyoruz. İyi gidiyoruz” dedi.

-Alpu yolundaki kazalar-

Alpu yolunda yaşanan kazalara ilişkin konuşan Çalışkan, “Alpu yolu üç şerit olarak planlanmıştı. Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda ve bu yolun gelecekte de kullanılması adına çift şeritli normal otoyol tarzında yapılması gerektiğine inandığımız için projelendirmeyi bu tarzda yaptık. Önümüzdeki süreçte bu yolun yapımı mutlaka gerçekleşecek. Bu konuyu seçim malzemesi yapmanın toplumda karşılığı yoktur” diye konuştu. 

-CHP’li başkanlara ziyaret-

‘Sakallı ve Tuç’un, CHP’li belediye başkanlarına bir ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği’ sorusuna yanıt veren Sakallı, “Parti ziyaretlerini tamamladıktan sonra Sayın Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret etmeyi düşünüyorum.” Tuç ise, Ataç’a yapacağı ziyaret ilişkin “Az günü kaldı. Ahmet abiyi ziyaret edeceğim” dedi.

-Asfalt paralarını iade edeceğim-

Doğan, belediye başkanı seçilirse Odunpazarı bölgesinde yaşayan vatandaşlardan asfalt parası almayacağı belirterek, “2014 ve 2019 arası ödenen asfalt ve kaldırım paralarını vatandaşımıza iade etmeyi buradan taahhüt ediyorum” dedi.

-Kömürlü termik santral-

Bir gazetecinin belediye başkanlarına yönelttiği ‘Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili düşünceleriniz nedir’ sorusuna adayların yerine İl Başkanı Çalışkan cevap verdi. Çalışkan, “Kısa cevap vereyim çünkü defalarca konuşuldu.  İhale süreci ertelendi. Santralin gerekliliği, yararı ve zararı çok fazla tartışıldı.  Eğer bir şey yapılacaksa en iyisini yaparız. Eskişehir’e en iyisi neyse onu yaparız. Sadece siyasal yaklaşımlarla bir anlayışa ve düşünceye sahip olup o yönde şartlı bakma çok doğru değil” dedi.

-Cumhur İttifakı-

Çalışkan, ‘Büyük Birlik Partisi ittifaka dahil mi’ sorusuna  “Bizim Cumhur İttifakımıza dahil bir partimiz. Bizim ayrılığımız hiçbir zaman olmadı. Büyük Birlik Partisini ziyaret edeceğiz. Meclis üyeliklerine yönelik henüz genel merkezler nezdinde belirlenmiş bir strateji yok. Belki farklı düzenlemeler gerekebilir. Bunlar henüz netleşmiş meseleler değil. Gönül birlikteliği anlamında hiçbir ayrı gayrımız yok. Aynı düşünceyle devam edeceğiz” diye yanıt verdi. 

-Eskişehir listesi Cumhurbaşkanının listesidir-

Sakallı, Tepebaşı Bölgesi’nde son anda yaşanan aday değişikliğinde kendisinin etkisi olduğu ile ilgili iddialara ise şöyle yanıt verdi: “AK Parti’nin bu şehirde daha doğrusu cumhur ittifakının bu şehirde benimle birlikte15 tane belediye başkan adayı var. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Genel Başkanı arasında gerçekleşmiş ve mutabakata varılmış bir konudur. Şuandaki aday listesi de son şeklini Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği listedir. Eskişehir’deki 15 aday Sayın Cumhurbaşkanının listesidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MHP li - 5 yıl önce
Almadan vermek,Allah a mahsustur.MHP ye merkezden ilçe vermeden sadece oylarına talip olmak abesle iştigal dir.