AK Parti’den Ataç’a: Eğer çöp konteynerlerini, vatandaş kendi parasıyla alacaksa, belediye niye var?

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Tepebaşı Belediyesinin vatandaşa çöp konteyner almaları için yazı gönderdiğini belirterek. "Çöp kutusunu da vatandaş alacak ise belediye niçin var?" dedi. Eleştirilerini sıralayan Çizmelioğlu, Tepebaşı Belediyesi ve Başkan Ataç'a oldukça ağır sözlerle yüklendi.

AK Parti’den Ataç’a: Eğer çöp konteynerlerini, vatandaş kendi parasıyla alacaksa, belediye niye var?
10 Mart 2020 Salı 12:29

AK Parti tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu  Tepebaşı belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi: Bu günlerde, Tepebaşı Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine ve işyerlerine, Tepebaşı Belediyesinden tuhaf bir yazı geliyor. Bu yazıda, vatandaşlarımızın 15 gün içinde çöp konteyneri alması gerektiği ve almayanların cezalandırılacağı yazıyor.

Son yıllarda Tepebaşı Belediyesi bütçesi, iyi yönetilmiyor. Borç batağına girmiş durumdalar. Ancak, bütçenin ve kaynakların, doğru ve etkin kullanılması gerekirken, bunu yapmadan, bedelini vatandaşa yüklemeye çalışıyorlar.

Çöp toplasın, alt yapı yapsın diye, merkezi hükümetten gelen paraları, vatandaşları şehir şehir gezdirmeye, eğlendirmeye harcayan Tepebaşı Belediyesi, çöp konteynerlerinin parasını ise vatandaşa ödetiyor. Buna izin veremeyiz.

Tepebaşı Belediyesi’ni, adeta bir turizm firmasına çeviren Sayın Ahmet Ataç, vatandaşın cebinden elini çekmelidir.

Köstebek yuvasına dönen, çamurlu, kasisli sokakları tamir etmek yerine, “sosyal belediyecilik yapıyoruz” diyerek, en temel belediyecilik görevlerini yapmayan belediye, kaynak sorununu böyle mi çözmeyi amaçlıyor? Ya da bu uygulamayla birileri, zengin edilmeye mi çalışılıyor?

Eğer çöp konteynerlerini, vatandaş kendi parasıyla alacaksa, belediye niye var?

Eski adıyla Üniversite Caddesinde, yeni Adıyla Y. Büyükerşen Bulvarında, en küçük çöplerin bile atılabileceği çöp kutuları koyamayan Tepebaşı Belediyesi, “nasıl olsa vatandaşa satacağız” diye mi çöp kutuları koymuyordu?  

Böyle bir uygulama kabul edilemez. Tepebaşı Belediyesi bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelidir.

Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı olarak biz buna razı değiliz. Eğer ki gerçekten Tepebaşı Belediyesi’nin çöp konteynerini alacak parası kalmamışsa, işte bizler, belediyeye çöp konteynerlerini bağışlıyoruz.

Yeter ki vatandaşımızı mağdur etmesinler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.