AK Parti'nin kurmayları yatırımları anlattı

AK Parti Odunpazarı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı teşkilât mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya; Eskişehir Milletvekilleri; Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyib Altınkaynak ve her kademeden çok sayıda teşkilât mensubu katıldı.

AK Parti'nin kurmayları yatırımları anlattı
13 Ekim 2021 Çarşamba 23:20

Toplantıda konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti’nin 20 yıldır her geçen gün daha da büyüyen bir aile olduğunu belirterek, “Bu kutlu davada 20 yılları aşan bir süredir, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine tüm teşkilatlarımızla birlikte yürüyoruz. Bu bağlamda partimizde daha önce görev yapmış tüm teşkilât mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum.

“Dokunmadık gönül bırakmayacağız”

Çok daha fazla çalışacağız. Tüm mahallelerimizde milletvekillerimizin koordinasyonunda, ilçe başkanlarımız ve mahalle başkanlarımızın önderliğinde ziyaretlerimizin sayısını artıracağız. Bir buçuk yıllık zaman diliminde tam saha pres uygulayacağız. Hemşehrilerimizin dertleriyle dertlenip, dokunmadık gönül bırakmayacağız.

Eskişehir’e 26 milyar TL’den fazla yatırım yaptık”

Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleri, bakanımızın ve vekillerimizin dirayetli duruşlarıyla, şehrimize yaklaşık 26 milyar TL’den fazla yatırım yapıldı. Biz bunları bıkmadan ve usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız daha çok çaba sarf edeceğiz. Çünkü Eskişehir’in bu teşkilâtlardan beklentileri çok yüksek. Geçmiş dönem teşkilâtlarımızla birlikte çalışacağız, birlikte hedefe yürüyeceğiz, birlikte kazanacağız!” dedi.

Başkan Çalışkan’ın ardından sözü alan Eskişehir Milletvekili ve Dış İlçelerden Sorumlu Koordinatör Prof. Dr. Emine Nur Günay, pandemi nedeniyle ara verilen toplantıların nihayet başladığını belirterek tedbirler ve aşılanma konusunda telkinlerde bulundu.

Milletvekili Günay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi nedeniyle ara verilen toplantılarımıza nihayet başladık. AK Parti hükümetleri olarak 20 yılı, milletimizle hem çok güzel hem de gönül gönüle atlattık. Dile kolay 20 yıl. Az bir süre değil. Bu süre boyunca AK Partimizde emek veren kurucu üyelerimiz başta olmak üzere, mahalle başkanlarımıza ve her kademede görev yapan tüm teşkilât üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

“Birlikte olduğumuz sürece aziz milletimizi yenecek güç yok”

2015 yılından bu yana ülkemizin üzerinde oynanan tüm oyunları bozduk ve hala da bozmaya devam ediyoruz. Ülkemiz çok büyük badireler atlattı lakin her şart ve koşulda ülkemizin geleceği için beraber olmayı başardık. Birlikte olduğumuz sürece bu aziz milleti yenecek hiçbir güç yoktur.

“Hep birlikte çok çalışacağız”

Şehitlerimize minnet borcumuz var. Bu bağlamda hep birlikte çok çalışacağız. Yoksa bu borcumuzu ödeyemeyiz. Çalışmalarımızda nicelik kadar niteliğe de dikkat edelim. Bazen öyle çalışmalar vardır ki bir telefonla şehre milyon dolarlık yatırımlar gelebilir. İşte Sn. Bakanımız Nabi Avcı’ya ben huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Eskişehir Şehir Hastanesi’ni bir telefonla şehrimize getirdi ve takibini yaptı. Bakanımızın yine millet bahçeleri fikrinde emekleri büyük. Cumhurbaşkanımızın Eskişehir ziyaretinde ilk o konuştu ve şehrimiz millet bahçesine kavuştu. İl Halk Kütüphanesi de buna dahil.

“Dış ilçelere son iki yılda 700 milyon TL’yi geçen yatırım getirdik”

Sizlerden bir ricam var. Biz sadece bir tayin ya da atama için bir yerleri aramayız onlar bizim asli görevimiz değil. Yapabileceğimiz şeyler var yapabileceğimiz şeyler var. Yapamayacağımız bir şey olduğunda bunu da açık yüreklilik ile hemşehrilerimize söylüyoruz. Milletvekillerinize şunu sorun, ‘şehre ve ilçelerinize ne kadar yatırım getirdiniz, hangi projeleri hayata geçirdiniz?’ Biz milletvekilleri olarak bundan sorumluyuz. Odunpazarı’nda yapılan yatırımları zaten biliyoruz. Ben de 12 dış ilçeden sorumlu koordinatör vekil olarak, şu an ilçelerimize son 2 yılda 700 milyonu TL’yi aşan yatırım getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Lafa değil icraata bakalım.

Hepinize bu güzel toplantıya katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizim davamız; senlik benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır. Memlekete hizmet de ancak yatırımlarla projelerle olur.”

Son olarak konuşan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ise böyle toplantıları özlediklerini vurguladı. Pandemi nedeniyle epey zamandır yüz yüze buluşamadıklarını söyleyen Milletvekili Avcı, şunları söyledi:

toplantıları özlemişiz. Epeyden beri pandemi nedeniyle böyle yüz yüz buluşamadık. Bu toplantılarımızın kendilerine göre bir havası ve bereketi var.

“Eskişehir’de yapılan yatırımları açmaya bir gün yetmez”

Sayın Cumhurbaşkanımız 23 Ekim’de inşallah Eskişehir’e teşrif edecek. Biz de bugün açılış yaptırılması gereken yerleri çalışırken, baktık ki doğrusu Cumhurbaşkanımızın Eskişehir’de yapılan yatırımları açmaya bir günü yetmez. 40 küsür fabrikanın açılışı var. Eskişehir Şehir Hastanemiz 3 yıldır çalışıyor, resmi açılışı yapılmadı. Eskişehir Millet Bahçemiz bildiğiniz gibi tamamlanalı aşağı yukarı 2’inci yılını dolduruyor. Resmi açılışını henüz yapamadık. Hemen karşısında yeni İl Halk Kütüphanemiz var ve eski kütüphanenin yerine yapıldı. Bunları özellikler gençlerimizin akılda tutmasında fayda var. Eski İl Halk Kütüphanemiz 800 m² idi. Yerine yeni yaptığımız İl Halk Kütüphanemiz 8000 m². Bu ne demektir. Bir kütüphane binamızı yıktık yerine 10 kütüphane yaptık.

“Şehrin merkezine millet bahçesi kazandırdık”

Eskişehir Millet Bahçesi konusunda 2011 senesinde ilk vekil olduğumuz zaman dedik ki bu stadyum miadını doldurdu. Biz burayı yıkacağız ve yerine modern yeni bir stadyum yapacağız. Buradaki alanı da ranta ve betonlaşmaya açmayacağız, burayı park yapacağız. Bunlar o zamanki seçim kampanyasında söylediğim sözler. Bir yerel gazete de biz de inandık diye dalga geçer şekilde başlık atmıştı. Hatırlayanlar olacaktır. Evet ranta açmadık orayı Eskişehir Millet Bahçesi yaptık. Eskişehirspor’umuza yeni yuvasını da bu vesileyle kazandırdık.

Eskiden gece korkudan geçilemeyen bölgedeki alanı Dede Korkut Parkı yaptık. Oraya bütün Türk Dünyası’nın bize de yapılsın dediği Dede Korkut Anıt Duvarı’nı yaptık. Geçen hafta KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ile yaptığımız millet bahçesi ziyaretimizde dedi ki Sn. Cumhurbaşkanımız Eskişehir’e geldiğinde rica ederim söyleyin de böyle bir millet bahçesini Kıbrıs’a da kazandıralım.

“Seçim zamanında verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz”

Mayıs 2011 tarihinde Odunpazarı ilçemizde bir miting yaptık. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o zaman Eskişehir’e 2 söz vermişti. Birincisi, 2013 yılında Eskişehir’i Türk Dünyası Kültür Dünyası yapacağız sözü. Yaptık mı? Eskişehir’i Kültür Dünyası Başkenti yaptık. Millet bahçesi, Sücaaddin Veli Külliyesi, Dede Korkut Parkı, ilçelerdeki kültür merkezleri gibi pek çok eseri o söz üzerine gerçekleştirdik. Sn. Cumhurbaşkanımız ikinci vaadinde ise Eskişehir’e 3. üniversite kuracağız demişti. Allah’a şükür bunu da yaptık ve çok da güzel sonuçlar alıyoruz. Bunları tekrar tekrar söylemekten çekinmeyin. Çünkü biz bunları konuşmadığımız zaman birileri bizim eserlerimizin önünde geçip fotoğraflar çektiriyorlar ve sanki onlar da işin içindeymiş gibi bir intiba oluşturmaya çalışıyorlar. Biz onlara rağmen yaptık. Bunları yaparken nasıl bir dirençle karşılaşıldığını biz biliyoruz.

Ayrıca Dış İlçelerden Sorumlu Koordinatör Milletvekilimiz Emine Nur Günay’a bir kere daha özellikle dış ilçelerimize ve oradaki kadın üreticilerimize sahip çıkmak adına yaptığı değerli projeler için özellikle teşekkür ediyorum.

Bu güzel organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için il başkanımıza ilçe başkanımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.