AK PARTİ KONGRESİNDE MASKE, MESAFE VE HİJYEN

SONER UÇAK YAZDI...

AK PARTİ KONGRESİNDE MASKE, MESAFE VE HİJYEN
13 Şubat 2021 Cumartesi 01:22

Sorun sağlık sorunu olmanın ötesinde, etiksel bir boyut taşıyor. Bakalım, AK Parti bu etik değeri görüp, onu yakalamak için uğraş verecek mi?

15 Şubatta AK parti il kongresi gerçekleşecek. Büyük bir coşku yaşanacağından şüphe duymuyorum. Kimin seçileceği önceden belli olan ve finalde Rabia işareti ile son bulacak bir kongrenin yaratacağı zorunlu bir coşku. Coşkunun türü, türevi, derinliği elbette AK Parti il teşkilatının iç meselesi…

Maksadım, AK Parti muhaliflerinin  “esnaflar kapaklıyken AK parti kongreleri neden yapılıyor?” sakızını bir kez daha çiğnemek. Zira oldukça haklı bir eleştiri. Ancak pek umursandığı söylenemez. Bu durum, sadece haklı olanın değil, birazda olsa umursamayanın sorunu değil mi?

Her neyse mevzu sağlık da değil haddizatında.

Eminiz ki, her yer dezenfekte edilip, yeterli olan mesafe ve maskelerle o salonda konumlanacaktır AK Parti İl teşkilatı. Ancak durum biraz daha sağlık sınırlarını aşıyor.

Uludağ’da eğlenen insanların sağlıklarından endişe duymadı nitekim toplum. Sorun bize yasak olanın onlara neden serbest olması sorunuydu. Sorun evlere sığdıracak bir hayatları kalmayanlar ile hayatın tadını her zerresine kadar hissedenlerin sorunuydu.

 Herkese eşit yaklaşıyor denilen korona virüsünden bile eşitsizliğin üstümüze dalga dalga gelmesindeydi sorun.

Örneğin, trilyonları olanların trilyonlarını korumak için elden gelen yapılıyor, esnafa kira giderinin 10’da, bilemedin 5’te biri verilerek üstüne bir de kredi çektirerek elimizden geleni yapıyoruz denebiliyor. Eşit olmak gibi bir dert de yok aslında ancak eşitsizliğin tahammül sınırlarını aştığını söylemeden geçmek olmaz.   

AK Parti eğlenmiyor diyeceksiniz. Elbette eğlenmiyor. Ancak dükkanını açamayan esnafa çocuğunu eve kapatmak zorunda kalan ailelere hakkını aramak için kırk dereden su getiren işçiye gel de anlat.

Anlatmak gibi bir dert varsa tabiki…

Ülkenin başka başka şehirlerinde gündem olmayabilir kalabalık il kongreleri

Ancak canım Eskişehir.

 Herkes bir birini tanıyor.

Her tanıdığın bir ayna…

En azından bir hata yapıldığında insana yük gelen bir can sıkıntısı baş gösteriyor.

Dikkat edilecek biliyorum; maskeye, mesafeye ve hijyene

 Ancak sorun sağlık sorunun çok dışında.

Tek yapabildiği hayata bir şekilde tutunmak olanların, ülkeyi yönetenlerden biraz eşitlik istemesi çok da abartılı bir istek değil zannediyorum.

Biz ekmek kazanamıyorsak, siz de coşkulu kongrelerinizden olun bir zahmet.       

Eskişehir’de kapıları aylardır kapalı olan esnafların sadece toplu bir fotoğraf karesini gördükten sonra AK Parti İl teşkilatını çok hayırlı bir şekilde anmayacağını düşüyorum.

Yanılıyor olabilirim.

Dedim ya kimsenin eşitlik beklediği yok.

Koronalı günlerde bile.

Dediklerim tesir etmeyebilir belki de.

 Can daha ağır basar.

 O halde bir uyarıda daha bulunayım.

Virüs mutasyona uğramış diyorlar daha hızlı bulaşıyor.

 Valla be demiyorum bilim diyor.


Etiketler; #kongre #AK Parti
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sukrıye Ercan - 3 yıl önce
Bütün toplumu bir dönem derbe bahanesiyle şimdide virüs bahanesiyle zapturapt altına alıp kendilerinden başkasının sesini halka duyurmuyorlar .Halkın sağlığı falan bunların umrunda degil tek dertler sarayları ve saltanatları .Yazılı görsel medyayı kendi tekellerine aldılar sokakları halka yasakladılar .İnsanlar aç yoksul işsiz umurlarında degil kendileri en asagidan en üst tabakasına kadar ülkenin hertürlü kaynaklarından yararlanıyor .İs varsa Akp Mhp Lilere Yiyecek ihale varsa yine aynı.Şimdi zorla kongre salonların dolduruyorlar sözde güç gösterisi yapıyorlar ama .Herkes biliyor geminin su aldığını ve herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini .Gideceksiniz ve büyük kaybedeceksiniz .Bu halka sizin ihanetlerinizi unutmayacak ülkeyi parsel parsel sattığınızı af etmeyecek ve Akp MHP fasit ittifakına karşı yilanla bile ittifak yapacaktır bun unutmayın .Yaptıklarımız yapacaklarımızın kanıtıdır .Ankara’yı İstanbulu ,Antalya ,Mersin,Adana Kırşehir ,Kars .Keyfini çıkartın birdaha ülke yönetimlerine adınız bile okunmayacak ..