AK Parti İl Başkanı Ünlü, Eskişehir'e gelmeyen yatırımların nedenini açıkladı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından ‘2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ forumu düzenlendi. Modernıty Hotel’de gerçekleşen toplantıda, Eskişehir’in ekonomik beklentileri ele alındı.

AK Parti İl Başkanı Ünlü, Eskişehir'e gelmeyen yatırımların nedenini açıkladı
26 Mart 2018 Pazartesi 16:18

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, toplantıda yaptığı konuşmasında Eskişehir’in, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’de en fazla kamu yatırımı alan illerden bir tanesi olduğu söyledi. Yerel yönetimler ve hükümet arasında bir birliktelik olmadığı için Eskişehir’in bazı yatırımlardan geri kaldığına işaret eden Ünlü, şunları kaydetti: “Sağlıktan eğitime, ulaşımdan spora birçok konuda şehrimiz önemli yatırımlar aldı. Bu yatırımlar, şehrimizin gelişmesine ve büyümesine ciddi manada katkı sağladı.  Şehrimizde yerel ve hükümet birlikteliğinin çok da yararlı olacağı bir birliktelik ile şehrin büyüyeceğini öngörüsünü ve gerçeğini de göz ardı etmemek lazım. Büyüyen ve gelişen şehirlere baktığımızda, yerel yönetimler ve hükümet birlikteliğinin göz ardı etmeden şehirlerin büyüdüğünü, geliştiğini görüyoruz. Çok daha ileri noktalara gelebilecek bu şehir maalesef uyumsuzluk nedeniyle bazı yatırımlardan geri kalıyor.”

“Milletin isteklerini yerinde dinliyoruz”

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" konulu forumda, "biz" kavramı üzerinde durarak kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi politikasının temellerini atmayı planladıklarını vurguladı. AK Parti'nin milletin isteklerini yerinde dinleyerek politikalarını şekillendirdiğini aktaran Taşkesenlioğlu, bu yönetim anlayışıyla 15 yıldır kapsayıcı bir büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

“Bizim anlayışımızda devletin memur, milletin amir olduğu bir felsefe anlayışı var

Taşkesenlioğlu, iktidara geldiklerinde 2023'ü hedeflediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Daha sonra 2053 ve 2071'i hedefleyecek şekilde kendi programlarımızı revize ettik. Bu tarihler bile bizim sadece kısa vadeler için değil, orta vade için değil, bin yılları alan programların oturtulması amacıyla hazırlanmış oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi 'Milletin üzerine hiç bir güç yoktur.' dedi. Milletle yapılan her çalışma başarıya ulaşır. Çünkü bizim temel üretim felsefemizde devletin memur, milletin amir olduğu bir felsefe anlayışı var. Bizler de geldiğimiz günden bu yana yönetişim kavramına inanarak hareket ettik. Biz Türkiye aynı anda büyüsün istiyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.