Ahmet Ataç seçim sürecini değerlendirdi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, katıldığı televizyon programında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ataç seçim sürecini değerlendirdi
25 Mayıs 2023 Perşembe 15:58

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV ekranlarında yayınlanan 'Seçime Doğru' programında tecrübeli gazeteciler Ali Baş, Hakkı Sağlam ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtladı. Milletvekilliği seçimleri ile ilgili soruları yanıtlayan Ataç, Seçilen 3 CHP’li ismin yerinde isimler olduğunu belirtirken, “Nebi Hatipoğlu da çıkınca Millet İttifakı’nın 4 milletvekili oldu. AKP’den 2 tane. Ben diyorum ki 2 bakan 1 bakmayan. İki çıkarmalarına bile şükretsinler, kendilerine de sürpriz oldu. Farklı siyasi görüşteyiz ama burada emeği olan insanlar vardı neden onları koymuyorsun da dışarıdan bakanı getiriyorsun veya farklı insanları getiriyorsun. Bizim açımızdan dörde iki ciddi bir başarı oldu. Nebi Bey iş insanı. İş insanlığı ile siyaset çok farklı şeyler. Ne kadar sürede adapte olabilecek işlerinden sıyrılıp da ne kadar zaman ayıracak onu bilemiyorum ama işte genç arkadaş varlıklı bir arkadaş ve partisine de yararlı olur. Genelde Türkiye'de İYİ Parti’nin 1’inci sıralarına bakıyorum hep varlıklı insanlar. Mesela Afyon'daki avukat bir arkadaşmış ilçelerden birinde doğmuş büyümüş ama sonra bir daha hiç Afyon’a uğramamış. O da partiye ciddi bir yardım yapıp 1’inci sıraya oturmuş. Bunlar tabi siyasette bence çok doğru şeyler değil” dedi.

Yılmaz Hoca büyüğümüz

Yılmaz Büyükerşen’in yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı yönünde soruyu da yanıtlayan Ataç “O konuda bir şey diyemem. Yılmaz Hoca büyüğümüz aday olur veya olmaz o onun vereceği karar. Gidip ona da sormam ‘Devam edecek misiniz?’ diye. Ben Hocamıza hala sen dememişimdir. Ona rağmen bizim aramızı açtılar. Bunu yapanlar da belli ancak şu an iyi aramız çok şükür. Ben hocayı 62 yılından beri tanırım. Benim oda başkanlığımda çok destek verdi. Kırmazdı yemeklerimize gelirdi. Hocayla yıllardır birlikteliğimiz var” diye konuştu.

10 ay sonra yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Belediye Başkanlığı adaylığına olumlu baktığını ifade eden Ataç, “Siyasette 10 ay çok uzun bir süre. Benim tek idealim Büyükşehir Belediye başkanlığı bu deneyimimi orada kullanmak isterim. Hocamız çok kıymetli ama herkesin bir yoğurt yiyişi var. Benim hiçbir zaman milletvekilliğinde gözüm olmadı çünkü yerel yöneticilik benim karakterime uygun. Yaptığımız şeyi gözümüz görür” diye konuştu.

Vatandaşlara seslenen Ataç: Ellerini vicdanlarına koysunlar

“Milletvekili seçimi ve Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mahalle seçimlerine etkisi olur mu?” sorusunu yanıtlayan Ataç, “Mevcut iktidarın devamında bulanık bir görüntü var. Çıkan yasalar değil tamamen Cumhurbaşkanı’nın kararları var. Mesela bir gün Tayyip Erdoğan’dan sonra Bilal Erdoğan devam edecek diyebilir. Kim itiraz edecek? 10 milyon Suriyeli var deniyor. Eğer kazanırsa 20 milyon Suriyeli daha gelecek diyorlar. Oy verecek insanların bunu iyi düşünmesi lazım. Biz Türkiye’de ikinci vatandaş olursak ne olacağını düşünsünler. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bundan sonra seçim olup olmayacağı bile belli değil” yorumunda bulundu.

Ataç’tan Kılıçdaroğlu yorumu

“Kemal Bey üzerinden bir oyun oynanıyor, Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden bir oyun oynanmıyor. Kemal Bey çok düzgün bir adam. Adam 30 sene devlet memuriyeti yapmış, arkasında bir tane pis koku yok. Namusu konusunda hiç kimsenin bir şey diyeceği yok. Yoksa bugüne kadar yok ederlerdi adamı. İkincisi çok mütevazi. İnsan seven yurdunu seven terörle en ufak bir ilişkisi olmayan birisi. HDP bizim masamızda değil, kendileri bize oy vereceğiz dediler ama HÜDA PAR masanın içinde. AK Parti 4 tane milletvekili soktu bunların hepsi soru işareti olan insanlar. 90’lı yıllara dönsünler baksınlar Gaffar Okan'ın katilleri, millet neden bunları görmüyor veya

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer tanrıverdi - 11 ay önce
Sayın Ataç artık yeter demesini bil koltuk rahat değilmi siz gitmezseniz gençler nasıl gelecek azcık saygı lütfen