ADAY ADAYLARI DESTEK ARAYIŞINDA

ADAY ADAYLARI DESTEK ARAYIŞINDA
30 Nisan 2018 Pazartesi 00:35

Esgündem26.com/ 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken, AK Parti ve MHP’de yoğun trafik siyasi kulisleri de hareketlendiriyor. Milli İttifakı oluşturan AK Parti ve MHP’den aday adayı olan isimler müracaatlarının ardından sahaya inerek listede yer bulmak adına kendilerini anlatmaya çalışıyor.

ADAYLAR DESTEK ARAYIŞINDA

Eskişehir’de, 24 Haziran seçimleri için parti teşkilatları ve aday adayları yoğun bir tempo ile çalışıyor. Milletvekilliği aday adaylığı için partilerine müracaatta bulunan isimler sahaya inerek çalışmalarını hızlandırdı. Parti teşkilatlarını gezen aday adayları bir yandan da vatandaşlarla bir araya gelerek kendilerini anlatıyor.

AK PARTİ’DE SAYI 30’A YAKLAŞTI

AK Parti’de aday adaylığı başvuru sayısı 30’a yaklaşırken, müracaatlar 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. AK Parti’den aday adaylığı için müracaat edenlerin isimleri şöyle; Dündar Ünlü, Emine Nur Günay,  Ayşe Fert Dökmeci, Ali Mumcu, Hüseyin Aksoy, Hüseyin Dinç, İbrahim Atıcı, Altan Kaya, Elif Yenigün, İdris Akgün, Yılmaz Altın, Yetkin Tetik, Ayhan Arslan, Osman Yüksel, Gamze Keresteci, Süleyman Ekşi, Fethi Fahri Kaya, Cengiz Hardura, Delil Ateş, Ali Demirel, Selami Gürcan, Halil Yaşar, Nurettin Kaba, Serhat Tunç, Süleyman Bakal…

MHP’DE DURUM


Milli İttifak’ın oluşmasında önemli bir rol üstlenen MHP’de, geçen seçimlere nazaran aday adayı sayısının azlığı dikkat çekiyor. MHP’de 26 Nisan’da başlayan başvuru süresi 3 Mayıs’ta sona erecek. MHP’de,  İl Başkanı Kadir Bıyık görevinden istifa ederek aday adaylığına müracaat eden ilk isim oldu. Op. Dr. Kayıhan Çağlar da aday adaylığı için başvuran isimler arasında.

CHP SESSİZ

CHP geçmiş seçim süreçlerine nazaran oldukça sessiz bir süreç geçiriyor. İl Başkanı Sinan Özkar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nuray Akçasoy, il yönetim kurulu üyesi Erdal Çakıcıer aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. CHP’de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak’ın milletvekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.

YÖNETİMDEN ADAYLIĞA YOĞUN İLGİ

Geçtiğimiz yıl kurulan İyi Parti,  24 Haziran’da ilk defa seçimlere girecek. İyi Parti’de milletvekili olabilmek için yönetim neredeyse tamamına yakını aday adaylığı başvurusunda bulundu. İyi Parti’de aday adaylığı için başvuran isimler şöyle; Arslan Kabukçuoğlu, Arif Geçkalan, Duygu Gökkaya Çalı, Mehmet Tunca, Naci Erdemli, Salih Karabacak, Selvihan Ekiz, Şenel Altun…

SP VE BBP’DE DURUM
 

TBMM’de grubu bulunmayan ve 24 Haziran seçimleri için hareketli günler geçiren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nde sessizlik sürüyor. SP’den İl Başkanı Fesih Bingöl, BBP’den ise Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Namık Akdoğan’ın ismi ön plana çıkarken, önümüzdeki günlerde adayların kesinleşmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.