ADAR’DAN YÜKSEK SEÇİM KURULU NA ÇAĞRI

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çağrıda bulundu.

ADAR’DAN YÜKSEK SEÇİM KURULU NA ÇAĞRI
10 Nisan 2019 Çarşamba 12:37

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çağrıda bulundu. Adar, “YSK, iktidar sahiplerinin ysk üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır” dedi. 
Adar sözlerini şöyle sürdürdü: “YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar  karşısında aldığı kararlara uymak  zorundadır. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı  gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara BOYUN eğmemek zorundadır. YSK, “demokrasi değil,seçimsiz bir Türkiye” isteyen iktidar sahiplerine, dur demek zorundadır. YSK, “hukukun üstünlüğü mü? yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu? buna açık ve net cevap vermek zorundadır.  “YSK da hakimler mi var? yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?”bunu demokrasiden yana  kararlarıyla göstermek zorundadır özetle, iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak, demokrasiye karşı kurulan  kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel sorumluluğudur.”
        
                                 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.