ADAR: Gülünüp geçilecek bir olaydır

CHP'nin haftalık olağan basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, hafta içinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı’nın “Gençlere 10 bin istihdam” vaadine yanıt verdi: Bir kara mizahtır diye düşünüyorum.

ADAR: Gülünüp geçilecek bir olaydır
20 Ocak 2019 Pazar 15:16

Hafta içinde AK Parti Adayı Burhan Sakallı’nın  “5 yıl içinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 10 bine yakın gencimize istihdam sağlayacak bir ya da birkaç yatırımın yapılmasına öncülük edeceğim, söz veriyorum” sözlerini değerlendiren Adar, “Ekonomik krizin en üst boyuta ulaştığı bir döneminde, mevcut sanayi kuruluşları işçi çıkarma pozisyona gelmişken, bu sözleri 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın adayının söylemiş olması bir kara mizahtır zannediyorum. Gülünüp geçilecek bir olaydır. Bazı rakamlar vermek istiyorum. Resmi rakamlara %20’lik enflasyon olduğu söyleniyor oysa bu oranın çok yukarda olduğunu ev hanımları görüyorlar. "Ben torbamı eskiden şu kadar liraya doldururken şimdi alamıyorum" diyor. O zaman bir yanlışlık var. Sadece siz belli yerlere baskı yaparak oralardaki fiyatları durduramazsınız. Verilen resmi rakamlara göre traktör üretiminde %60’lara varan bir azalma varken, yetkililer traktör satışlarının arttığını söylemektedir. Dolayısıyla çok ciddi sıkıntılarımız var. Bu konuda Türkiye’deki insanlarımızın biraz daha duyarlı olması, vatandaşlarımızın sadece yerel yöneticileri seçecekmiş gibi değerlendirmeden, seçimlerin hangi sonuçlara neden olacağını düşünerek hareket etmesi gerekiyor. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.