ADAR'DAN KAYYIM AÇIKLAMASI

CHP’ye atanan kayyım heyetinin dün il başkanlığına giderek göreve devralmak istemesi üzerine gözler İl Başkanı Adar’a çevrilmişti.  CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar bugün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına geçti. 

ADAR'DAN KAYYIM AÇIKLAMASI
27 Eylül 2019 Cuma 12:14

CHP’ye atanan kayyım heyetinin dün il başkanlığına giderek göreve devralmak istemesi üzerine gözler İl Başkanı Adar’a çevrilmişti.  CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar bugün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına geçti. 


İşte  Adar’ın açıklamalarından satır başları; 


-27 Kasım 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden bu yana parti içerisinde en çok vurguladığımız konu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma.  


-Parti içerisinde kırgınlıkları bir kenara bırakmak zorundayız.  Bu çerçevede hareket ettiğimiz zaman seçimlerde sonuca ulaşmak kolay oluyor. Bunun en canlı örneği Eskişehir’dir. 


-Başarılı bir yönetim; ilk göreve geldiği günden itibaren hedefini iyi belirleyen ve sahadaki çalışmasını son derece iyi yapan yönetim kurulu bu seçimlerden başarılı olarak çıkmıştır. 


-Üzülerek ifade ediyorum ki; bizim bütün bu çabalarımıza rağmen bir grup arkadaşımız küçük kliklerle parti içerisinde sözüm ona demokrasiyi işletme adına olağanüstü kongre talebiyle bir dilekçe getirdiler.  


-Bu talebin muhatabı Eskişehir İl Yönetimi değildi. Bu talebin muhatabı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkeziydi. 


-Bize iletilen talebi Genel Merkez’e ilettik. Genel Merkez bizim göreve devam etmemizi istedi. 


-Eski il başkanı partinin kayyuma teslim edilmesi, mevcut yönetimin yerine kayyım heyeti atanmasıyla ilgili bir dava süreci başlattı.  


-Dava süreci halen devam ediyor. 3. Sulh Hukuk Mahkemesi 17 Eylül’de bir karar verdi. 3 arkadaş bu konuda görevlendirildi. Gerekçeli karar 25 Eylül’de kayyım heyetine atanan arkadaşlara tebliğ edildi. 


 -Verilen karar kayyım heyetini belirliyor. Bir tedbir kararı yok. Ancak temyiz sonrası kesinleşecek bir karar. 


-Bütün bunlara karşın dün kayyım olarak atanan arkadaşlar il başkanlığına gelerek görevi devralmak istediklerini söylediler. Biz de bu görevi henüz mahkeme süreci sonuçlanmadığı için “devredemeyeceğimizi” söyledik.  


-“Görevde olan yönetim koltuğa bağlandı kaldı, bu koltuğu terk etmek istemiyor” diye algılanmasın. Biz yasanın verdiği her türlü karara saygılıyız. Bu karar sonucunda yapılması gerekenleri de süreç tamamlandığında yerine getireceğiz.  


-Yönetim olarak görevi her zaman yerine teslim etmeye hazırız.  


-Kayyım heyetinin görevi partiyi olağanüstü il kongresine götürmek. 


-Önümüzdeki hafta büyük olasılıkla olağan kongre süreci başlayacak. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürümesi gereken bir dönemde ayağına çelme takılarak partiyi iki defa bir olağanüstü, bir olağan kongreye götürme gayretini anlamakta zorlanıyor. 


-Söylemlerimizde hepimiz “Cumhuriyet Halk Partisini çok sevdiğimizi”, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için mücadele ettiğimizi ve bu başarıdan da Eskişehir’in lider konumunda olması gerektiğini" ifade ediyoruz ama iş eyleme geldiği zaman bunun tam tersini yapıyoruz.  


- Bu konuda hiç konuşmadım. Yargının kararını bekledim. Yargıya yapılacak itiraz için de yetkim olmadığını söyleyerek, kamuoyunu yanıltmaya çalıştılar. 


-Bunlar doğru davranışlar değildir. Cumhuriyet Halk Partisine yakışmayan hareketlerdir. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.