ADAR: ÇİFTELER’İ YSK’YA TAŞIYACAĞIZ

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar Çifteler’deki seçim sonuçlarına yaptıkları itirazın siyasi baskı yüzünden reddedildiğini söyledi.

ADAR: ÇİFTELER’İ YSK’YA TAŞIYACAĞIZ
03 Nisan 2019 Çarşamba 16:12


CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı  Rahmi Çınar ile birlikte il binasında düzenlediği basın toplantısında Çifteler’de yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İlçe seçim kurulu tarafından  oyların yeniden sayılması için karar aldığını ancak daha sonra yapılan siyasi baskı nedeniyle kararın iptal edildiğini ifade ederek, “Kısıtlı seçmenlere oy kullandırıldığı geçersiz oylarla ilgili olarak bu olayların hangi sebeplerle geçersiz sayıldığıyla ilgili tutanaklarda açıklama bulunmadığı bu sebeplere dayanılarak, geçersiz oyların tekrar sayılması talebiyle ayrıca itirazda bulunduk. Sandık kurullarında parti müşahitlerimizin usulsüzlüklerle ilgili yaptıkları itirazlar sandık başkanlarınca tutanağa bağlanmadığı bütün bu itirazlara rağmen tutanak defterlerine işlenmediği için müşahitlerimiz tutanakları kendi aralarında tanzim etmişlerdir.  Ayrıca tutanakların büyük bölümünde usul kanuna uygun bir şekilde düzenlenmediği ve güvenilir olmadığını içeren dilekçemizi ise ilçe seçim kurulana verdik. Salı günü ilçe seçim kurulu toplanarak oyların yeniden sayılmasına oy çokluğu ile karar vermişti. Ancak  alınan kararların yazıya dökülmesinden önce toplantıya ara verildi. Verilen arada memur üyelerin birine, hakime yapılan siyasi ve idari baskılar sonucu kuruldaki 4 üye önceki kararlarından dönmüş ve 11 saatlik bir beklemenin ardından itirazlarımız oyçokluğu ile reddedildi. Sadece adaletin yerine gelmesine yönelik yapılan itirazın siyasi baskılar ile değiştirilmiş olması kabul edilemez. Oyların yeniden sayılması sadece doğru sonucun ortaya çıkmasını sağlayacaktı. İki parti arasındaki oy farkı sadece 8 geçersiz oyların sayısı ise 446 idi. Üstelik Günyüzü seçimiyle ilgili yapılan itirazda da seçim kurulu oyların yeniden sayılmasına karar vermiş” dedi.

Adar partiye yönelik suçlamaları kabul etmeyerek, “Yaptığımız itirazlar neticesiyle partimize yapılan suçlamalar halkın kin ve nefrete sürükleyici sosyal medya paylaşımlarıyla hedef göstermeleri ve yapılan siyasi baskı Çifteler’de ortamı gerilmesine neden olmuştur. Adaletin tecelli edilmesinin önüne geçilmiştir. Arada siyasi baskı yapılarak, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla Çifteler’de siyasi havanın gerginleşmesine neden olmuştur. Konuyu il seçim kuruluna sonuç alınamaması durumunda Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacağız” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın geçersiz oylar CHP’ye yazıldı yönündeki söylemlerine yanıt veren Adar, AKP İl Başkanının açıklamasında Odunpazarı ve Tepebaşı Bölgelerinde geçersiz oyların Cumhuriyat Halk Partisine yazıldığı yönünde bir ifadesi yer almaktadır. Geçersiz oylar zaten sayılmayan oylar demektir. CHP’ye geçirilmesi gibi bir şeyin söz konusu değildir. Kaldı ki eğer maddi bir hata yapıldıysa o tutanaklarda net olarak görülecektir CHP’li kurul üyelerinin evet dediğini göreceksiniz” şeklinde konuştu.


Etiketler; #CHP #Çifteler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.