SULUBOYA GÜNLERİ YAZ GÜNLERİNİ RENKLENDİRECEK

Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliği ile 14 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Suluboya Günleri gerçekleştirilecek.

SULUBOYA GÜNLERİ YAZ GÜNLERİNİ RENKLENDİRECEK
16 Haziran 2017 Cuma 09:07

97 ülkede temsilciliği olan Uluslararası Suluboya Derneği (International Watercolor Society) ve Odunpazarı Belediyesi çok renkli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Suluboya Günleri, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 5 hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak. İlk 3 hafta, daha önce galeriye gelen sanatseverler 3 farklı çalışma grubuna ayrılacak. Bu gruplara, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları hem teorik hem de uygulama eğitimi verecek. Çalışma grupları eğlenirken aynı zamanda suluboya tekniklerinin ince ayrıntılarını öğrenecek.

Uluslararası Suluboya Derneği yaptıkları 30 civarında eseri Eskişehir’e getirecek. Etkinliğin ilk haftalarında suluboya sanatçıları Denizli’den Celal Günaydın ile Gaziantep’ten Mustafa Bencan, son hafta da Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Atanur Doğan workshop yapacak.


SULUBOYA’DAN ODUNPAZARI EVLERİYLE ÖZÇEKİM(SELFİE)
Sanal gerçeklik ortamında Odunpazarı evlerinin fotoğrafı özçekim makinasında çekilerek sanatseverlere anı olarak mail ortamında gönderilecek. Son gün Atanur Doğan’ın Workshop’ı sonrası sertifika töreni olacak. 3 haftalık süre ardından 15 gün boyunca yapılan eserler sergilenecek.


ULUSLARARASI SULUBOYA DERNEĞİ (INTERNATİONAL WATERCOLOR SOCİETY) HAKKINDA
97 ülkede temsilciliği olan Uluslararası Suluboya Derneği’nin Türkiye’deki merkezi İzmir’de bulunuyor. Türkiye’de 180 suluboya ustasını bir araya getiren bir dernek. Türkiye temsilcisi Ayşin Ayan. Türkiye’nin farklı illerinde festivaller yapıyorlar, şimdiki durak Eskişehir. Etkinlik Türkiye’de bir ilk olacak çünkü ilk kez etkinliklerini bir galeride yapacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe Nihan Uğuz - 7 yıl önce
Güzel bir etkinlik