Seramik Panolar Edebiyat Fakültesi'nde yerini aldı

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “ Seramik Pano Açılışı” 17 Mayıs Çarşamba günü Edebiyat Fakültesi Kantini’nde gerçekleştirildi.

Seramik Panolar Edebiyat Fakültesi'nde yerini aldı
17 Mayıs 2017 Çarşamba 16:33

Açılışa Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Sadettin Aygün, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Macit, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, Fakülte Sekreteri Murat Türkyılmaz ve seramik panoyu gerçekleştiren öğrenciler katıldı.

GSF Seramik-Cam Bölümü 3. Sınıf öğrencileri “Serbest Seramik Tasarımı” dersi kapsamında yapılan seramik panolar Edebiyat Fakültesi kantin girişine asıldı.

Konuyla ilgili olarak Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Sadettin Aygün; “Yapılan çalışmada başlangıcından günümüze çağdaş sanat örnekleri çalışıldı. Her öğrenci serbest olarak üç tane konu seçti ve araştırma yaptılar. Yapılan araştırmadan sonra bulunan örnekleri seramikle şekillendirdiler. Özellikle konu seçiminde edebiyat fakültesine uygun karakterler seçtiler. Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin girerken bu panoların ne olduğunu yorumlaması için ve bu mekana renk katması için böyle bir çalışma yaptık.” dedi.

Açılışta Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Macit seramik pano çalışması yapan öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.