ODUNPAZARI TARİHİ SİT BÖLGESİ DOĞAL BİR FİLM PLATOSU OLSUN

Yapımcılığını Serpil Altın Film ve Saygın Film’in yaptığı, çekimleri Odunpazarı Belediyesi’nin katkıları ile Odunpazarı’da yapılan, komedi filmi “Cenaze İşleri” Eskişehir Cinetime sinemalarında yapılan gala ile Eskişehirli sinemaseverlerle buluştu.

ODUNPAZARI TARİHİ SİT BÖLGESİ DOĞAL BİR FİLM PLATOSU OLSUN
10 Eylül 2017 Pazar 11:48

Gerçekleştirilen özel gösterime Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cenaze İşleri Filmi’nin başrol oyuncuları; Cemre Melis Çınar, Melih Selçuk, filmin yönetmeni Korhan Uğur, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda sinemasever katıldı.

Film gösteriminin yapılacağı sinema salonu hınca hınç dolarken, Başkan Kurt filmi galaya katılan vatandaşlarla birlikte izledi. Belediyede kimsesizler mezarlığından sorumlu olarak çalışan Orhan karakterinin başına gelen talihsiz olayların mizahi bir dille anlatıldığı Cenaze İşleri, galaya katılanlardan tam not aldı.

Galada konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Ben teşekkür ediyorum. Sevgili yönetmenimiz ve eşi, hem Eskişehiri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için böyle bir projeye imza attı. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her türlü desteği sunmak istiyoruz. Bu da bir başlangıç olur. İkincisini de çekecekler söz verdiler. Bundan sonra, Odunpazarı Tarihi Sit Bölgesi doğal bir film platosu olsun istiyoruz. Bu konuda Eskişehirlilerin katkılarını bekliyoruz, ama en çok da sanatçılarımızın Eskişehir’i tercih etmesini istiyoruz” dedi.

Kızkaçıran, Sağsalim, Terkedilmiş ve Öldür Beni gibi filmlere imza atan Korhan Uğur’un yönetmenliğini yaptığı Cenaze İşleri’nde, Melih Selçuk’un Orhan karakterini canlandırdığı filmde ayrıca Cemre Melis Çınar, Suzan Aksoy, Ergun Kuyucu, Barış Kıralioğlu, Yüksel Ünal,

Caner Atacan ve Bedia Ener, Aydan Burhan ve Halil Kumova rol aldı.  Filmin müziklerinde ise Altın Portakal ödüllü ünlü sanatçı Mehmet Erdem’in imzası bulunuyor.

Bir yanda sevdiği kızla kurduğu evlilik hayallerinin, bir yanda gizemli bir cesedin başına açtığı işlerin ortasında kalan adamın dramını komedi türünde anlatan filmin senaryosu ise Korhan Uğur’un ve Serpil Altın tarafından kaleme alındı.

Ölümün yakınlarında dolaşsa da yaşamın değerli olduğunun altını ince çizgilerle çizen ve komedinin ince zekâsına sahip çıkan Cenaze İşleri, erkek dünyasını olabildiğince naif bir şekilde anlatıyor. Ailece izlenebilecek olan Cenaze İşleri, akıcı bir kurguyla seyircinin merakını da diri tutacak bir komedi filmi.


 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.